A TUDÁS, AZ ELVEK, A KÉPZELET ÉS A TÜRELEM HARMÓNIÁJÁNAK ÜNNEPE - A HOLDVÖLGY 13 tételes, vertikális aszúkóstolója - Holdvölgy

A TUDÁS, AZ ELVEK, A KÉPZELET ÉS A TÜRELEM HARMÓNIÁJÁNAK ÜNNEPE – A HOLDVÖLGY 13 tételes, vertikális aszúkóstolója

“Ha egy támadás érné most az épületet, igen nagy sebet ejtene a magyar gasztronómiai életen”. – hangzott el a humoros, de annál igazabb kijelentés a HOLDVÖLGY legutóbbi rendezvényén.

A magyar gasztronómia számos meghatározó szereplője gyűlt össze április 24-én a Caviar & Bull Budapest étteremben, hogy részt vegyen egy egyedülálló eseményen: a HOLDVÖLGY tizenhárom, egymást követő évjáratokból álló, hatputtonyos aszúkóstolóján. A HOLDVÖLGY egy rendkívül izgalmas felelősségvállalásról döntött 2004-es alapítása során: minden évben megalkotni Tokaj-Hegyalja ikonikus borát, a legmagasabb minőségű Tokaji aszú bort.

Az évjáratokon Gincsai Tamás borakadémikus, a HOLDVÖLGY főborásza vezette végig vendégeinket.

Az aszúkóstoló rendezvényünk egyik legizgalmasabb aspektusa, hogy vendégeink nem csak a forgalmi tételeinket, hanem a még érlelési fázisban lévő aszú borainkkal is megismerkedhettek. A kóstolósor első tétele, a CULTURE 2018-as évjárata idén márciusban került hordóba.

CULTURE & PRECULTURE
A Holdvölgy fennállása óta konzekvensen, 2006 óta minden évben megalkotja a legmagasabb beltartalmi értékű hatputtonyos aszú borait a történelmi mádi dűlőkről, amelyeket minimum 2 éven át érlelünk hordóban, majd palackban további 6 évig érleljük a piacra bocsátás előtt. Tokaj legnevesebb hagyománya előtt tisztelegve aszú tételeinknek a “Culture” nevet adtuk.

Annak érdekében hoztuk létre PreCulture névre keresztelt Aszú Előjegyzési Programunkat, hogy biztosítani tudjuk magunknak, gyermekünknek, párunknak, unokánknak az éves visszaemlékezések aszú tételét. Az adott évjárat tételei minden év december 10-étől, az Aszú Világnapjától kezdve előjegyezhetővé válnak, hogy akár már Karácsonyra is ajándékozni lehessen és ily módon az év legszebb pillanatairól is meg tudjunk emlékezni.

2019. február elején vette kezdetét a Holdvölgy Culture hatputtonyos aszú borok előjegyzése: a jelenleg forgalomban lévő 5 évjáraton (2006-2010) felül elérhetővé vált további 8 évjárat (2011-2018) tökéletes lenyomata.

ALAPÍTÓNK AMBÍCIÓJA

A rendezvény nyitánya során Demkó Pascal, a HOLDVÖLGY alapítója elmondta, hogy a pincészet felelősségvállalása egyben küldetés is, hiszen minden körülmény adott: történelmi első osztályú dűlők, megfelelő szőlőfajták, folyamatos békeidő, eddig soha el nem ért technológiai háttér – amellyel a borok kristálytisztasága már nem hozzávetőleges – és világszínvonalú vezetői szakmai gárda.

Ahogy az évek során bebizonyosodott, hogy erre Mádon képesek vagyunk, úgy fogalmazódott meg benne a következő ambíció: Tokaj-hegyalja hatputtonyos aszú borát felvetetni a londoni LivEx 500 fine wine index kosarába.

CAVIAR & BULL BUDAPEST

A Caviar & Bull Éttermekről ismert Marvin Gauci Group of Restaurants legújabb, titkokkal övezett és világszinten egyedülálló, UNCENSORED by Caviar & Bull névre hallgató, hamarosan nyitó éttermében lehetőségünk volt egy igazán exkluzív helyszínen vendégül látni kóstolónk résztvevőit. A csoport új étterme a különleges képivilágra és a különböző országok gasztronómiai és borvilági sokszínűségére fog építeni. Tíz fogásos degusztációs menüjükhöz 10 különböző ország ételeit és italait használják fel. Az élményt pedig a 360 fokban folyamatosan vetített saját gyártású videóik és zenéik teszik még exkluzívabbá. Páros évjáratú forgalmi tételeinkhez, a 2010-es, 2008-as és 2006-os CULTURE aszúinkhoz Evans Victoria, a Marvin Gauci Group of Restaurants Executive Head Sommelierje komponált progresszív, az aszúknál abszolút nem megszokott bor-ételpárosításokat többek között szarvasgomba, kacsa és malac felhasználásával. A csodás tányérok létrehozása Tivadar György Executive Chef keze munkáját dícsérik.

Ezúton is köszönjük kedves barátainknak, Marvin Gaucinak és Kézdi-Schlachta Lászlónak, az étteremcsoport tulajdonosainak, és a Caviar & Bull csapatának a professzionális vendéglátást és a felejthetetlen élményt!