A VISION 4. évjáratát ünnepeljük! - Holdvölgy

A VISION 4. évjáratát ünnepeljük!

– mától elérhető a HOLDVÖLGY Vision 2016!

Elérkezett az idő tehát, hogy tokaji száraz birtokválogatásunk, a Vision 2016 is megrendelhetővé váljon. A szüret 2016. augusztus 30-án, a Holdvölgy 1-es parcellájában indulhatott. A szőlőben a 2016-os évjárat ugyan nem a legkedvezőbb meteorológiai feltételeket biztosította számunkra, azonban az egész éves szőlészeti munkának köszönhetően magas minőségű száraz alapanyagból, a legnagyobb odafigyeléssel válogatva, egészséges szőlőfürtökből készült el prémium válogatásborunk.

Immár negyedik egymást követő éve annak, hogy ez megvalósulhatott!

Új generációs tokaji száraz bor hódít a világversenyen

A tokaji remekmű, a Decanter World Wine Awards 2018-as londoni versenyén, a világ minden pontjáról érkező prémium minőségű száraz fehérborok kategóriájában, mindössze 3590 bor közül, a maximálisan kapható 100 pontból 95-öt ért el. Aranyérmet szerezve egy olyan rangos versenyen, ahol közel 17 000 bort értékeltek idén, 275 nemzetközi szakértő által, beleértve a 33 országból érkező 59 Masters of Wine-t és 25 Master of Sommeliers-t is.

„Hatalmas megtiszteltetés és jelentős megerősítés, hogy a Vision 2016 egy rendkívül nehéz évjáratból származó válogatásborként tudott a világ élvonalába kerülni egy olyan mezőnyben, ahol a versenytársai a legszebb fajta- és dűlőszelektált száraz fehérborok voltak a világ minden borvidékéről” – mondta Gincsai Tamás, a HOLDVÖLGY főborásza.

A világverseny által megerősítést nyert az, hogy a HOLDVÖLGY víziója igenis nemzetközileg is megállja a helyét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Vision előző 4 évjáratának nemzetközi sikere. A 2013-as évjárat a Decanter Asia Wine Awards-on (DAWA) 2015-ben egyedüli magyar borként szerzett aranyérmet Hongkongban. Egy évvel később, szintén ezen a versenyen a 2014-es évjáratú Vision 88 ponttal bronzérmet nyert, valamint a 2017-es DAWA-on a 2015-ös évjáratunk 92 ponttal ezüstérmes lett. A legfrissebb sikereink egyike pedig a Decanter World Wine Awards-on elért 95 pont, mely az aranyéremhez vezetett.

A DWWA-n elért eredményünkről, valamint díjnyertes birtokborunkról itt olvashat még.

A Vision 2016 egy lendületes illat-és ízvilággal rendelkező bor, amely három szőlőfajta, a furmint, a hárslevelű és a kabar házasításából született meg. Koncentrált illatában a trópusi gyümölcsök dominanciája érvényesül, a passiógyümölcsé és az ananászé, valamint érződik benne a méhviasz és egy kis pörkölt mogyoró. Végtelen ízében a ropogós zöldalma és az érett vilmoskörte izgalmasan keveredik a citrusokkal, kakukkfűvel és zsályával.

„A Vision újabb sikere az egész Tokaji Borvidék sikere, hiszen visszaigazolja, hogy a világhírű aszú és az egyre népszerűbb száraz furmint fajtaborok mellett szükség van a kiváló minőségű tokaji válogatásokra is, és az ezek alapját adó valamennyi tokaji szőlőfajtára. A piac szempontjából fontos, hogy a válogatásborokat még a nehéz évjáratokban is megbízhatóan el tudjuk készíteni.” – tette hozzá Demkó Pascal, a HOLDVÖLGY alapító-tulajdonosa.

A házasítás, vagyis a HOLDVÖLGY Millennium „Blending Experience” azon kivételes alkalmak egyike, mely során a Millennium Program tagjai részt vehetnek a borok születésében. Ezúton is gratulálunk a Vision 2016 megalkotásában részt vett tagjainknak, ez a siker az Ő sikerük is! A programhoz az egyedülálló élmények mellett 2 vagy 5 éves trezorbérlési lehetőség is tartozik. A programról és a bérlésről itt találhat bővebb információt.

A HOLDVÖLGY tehát a program résztvevőinek bevonásával alkotta meg ezt a tokaji kiválóságot, mely már eddig is kellőképpen bizonyított, bár sosem tudhatjuk, még mit tartogat a jövőre nézve.

RÉSZLETEK:

VISION

Tokaji száraz birtokválogatás 2016

A 2016-os évjárat nehézségei ellenére a legnagyobb odafigyeléssel válogatott egészséges szőlőfürtökből készülhetett el prémium válogatásborunk. A furmint, hárslevelű és kabar szőlőfajták egyedi házasításának immáron ez a negyedik egymást követő évjárata.

Koncentrált illatában a méhviasz és némi pörkölt mogyoró mellett a trópusias jegyek, a passiógyümölcs és ananász az irányadóak. Végtelen ízében izgalmasan keveredik a ropogós zöldalma és az érett vilmoskörte a citrusokkal, kakukkfűvel és a zsályával.

Egy lendületes és impulzív tokaji száraz házasítás: ez a HOLDVÖLGY Vision.

További részletek és vásárlás