CULTURE tokaji aszú | Rekord a győri Kantharosz Gála árverésén

CULTURE TOKAJI ASZÚ KOLLEKCIÓNK TÖBB MINT 2 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN KELT EL GYŐRBEN

EGYBEN A GÁLA TÖRTÉNETÉNEK EDDIGI LEGÉRTÉKESEBB LICITJE SZÜLETETT

A 2023. április 13-án, 11. alkalommal rendezték meg a győri Kantharosz jótékonysági gálát. Az eseményre a leginkább becsben őrzött kincsünket, az első CULTURE Tokaji Aszú Vertikális Kollekciónkat ajánlottuk fel. Minden tételéhez a legkiválóbb, első osztályú, történelmi mádi dűlők adták a szőlőgyümölcsöt. A borgyűjtemény 2 100 000 forintért kelt el a támogatók között, ezzel jelenleg a legmagasabb licitösszegnek számít a Gála történetében (a licitálás 250 000 forintról indult).

KÜLÖNLEGES GYŰJTŐI DARAB

 

A CULTURE tokaji aszú kollekció 6 palack 6 puttonyos tokaji aszút tartalmaz, 6 egymást követő évjáratból (2006-2011). A borok egyedileg számozott fadobozban kapnak helyet, melyhez egy kísérőfüzet tartozik az egyes évjáratok bemutatásával, illetve tulajdonosunk Demkó Pascal és főborászunk Jákób Bianka aláírásával.

Több szempontból is igazi gyűjtői darab. Ez volt az első számozott faláda, amely elkészült az 500-ból 001-es jelzéssel, továbbá a kollekció ebben az egyedülálló formájában már nem megvásárolható a HOLDVÖLGY készletéből. Az első dobozt ráadásul kifejezetten ilyen különleges alkalmakra tartogattuk, nagyobb cél érdekében őrizgettük, így mondhatjuk, hogy most tökéletes helyre talált a szervezők és a gála gondozásában.

A szerencsés licitgyőztest és vendégét továbbá meginvitáljuk mádi Birtokunkra is, ahol egy vertikális aszúkóstolót tartunk számukra, borászunk részvételével a 2012-2017-ben készült aszúinkból.

KORÁBBI SIKEREK

 

A kollekció díjnyertes borai már 2016-ban, egy külföldi árverésen is kiemelten szerepeltek. A monacói ArtCurial aukciósház luxustárgy-árverésén 4 000 euróért keltek el a palackok (jelenlegi árfolyamon ez több mint 1 500 000 forintot jelent).

Ez is bizonyítja, hogy a tokaji aszú, a világ legnemesebb természetes édes bora az évek múlásával csak mélyül, minősége emelkedik, ezáltal pedig még értékesebbé válik. A bor élvezete mellett tehát megtérülő befektetési lehetőséget is biztosíthat a borszeretők számára. Ugyan az árverésre bocsátott aszúsor számozott, fadobozos formában már nem elérhető, de palackonként mindegyik tétel megvásárolható. Továbbá a Aszú Vertikális Kollekció II. keretein belül a 2012-2017 között készült 6 puttonyos tokaji aszú tételeink szintén elérhetők az első kollekciónak megfelelő, egyedi formában (számozott fadoboz, kísérőfüzet).

EGY MAGASABB CÉL

 

Külön öröm, hogy a győri siker nem csak egy megerősítés volt számunkra a boraink minőségét és érlelési potenciálját illetően, de legfőképp egy magasabb célt is szolgált. A gálán befolyt teljes bevételt – mely ebben az évben 23 millió forint volt – a szervezők egy pályázat útján juttatják el rászoruló, vagy kiemelten tehetséges fiatalokhoz.

A fotókat az esemény fotósa, Willingstorffer András készítette. Forrás: Kantharosz Győr Facebook oldal

HÁTTÉR

 

Újraélt emlékek – HOLDVÖLGY CULTURE 6 puttonyos tokaji aszú mögötti filozófia és előjegyzései program

2006 óta konzekvensen, minden évben elkészítjük a 6 puttonyos tokaji aszút – Tokaj legnevesebb, több száz éves hagyományait követve -, egyedülálló gyakorlatként a borvidéken. Ennek különlegessége, hogy egy évjáratos aszúbor véges mennyiségű és megismételhetetlen, nem lesz újra ez az év és nem lesz több aszúbor sem az adott évjáratból, mint amennyi épp palackba lett zárva. Ez ugyanígy igaz életünk meghatározó, becsben őrzött pillanataira is: eljegyzés, házasság, gyermek születése, kimagasló üzleti eredmények megünneplése. Egy minőségi aszúbor ráadásul sok-sok évtizeden keresztül, akár egy évszázadon át is tartja értékeit, lehetővé téve ezáltal, hogy ezek a személyes momentumok később is visszaidézhetők legyenek egy-egy aszú kortyban.

1-1 palackkal is elérhető aszú tételink: CULTURE tokaji aszú 

ELŐJEGYZÉS
culture tokaji aszú preculture

A XI. Kantharosz Gála

Kantharosz Gála, az ország egyik legnagyobb, 11 civil szervezet és a Győri Filharmonikus Zenekar közös összefogásával megvalósuló társadalmi esemény. A Kantharosz Gála stabil hátterét és jótékonysági küldetését a Kantharosz Alapítvány biztosítja. Az alapítvány minden gála előtt jellemzően az év elején kiír egy pályázatot, melynek segítségével a gála bevételét a sikeres pályázókhoz juttatja. Az alapítvány támogatni kíván minden olyan tevékenységet, amelynek célja a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása. Pályázni lehet a pályázat céljával megegyező beruházás, program vagy eszköz beszerzés támogatására Győrben vagy annak környékén. Az elmúlt 10 évben több mint 82 millió forintot gyűjtöttek össze jótékonysági célokra.