HOLDVÖLGY Millennium Bortrezor

Dűlőtúrától a borházasításig: egy éves a HOLDVÖLGY MILLENNIUM Programja!

2016 év végén meghirdettük, 2017-ben elindítottuk a MILLENNIUM Programot, a HOLDVÖLGY trezorszolgáltatással egybekötött, több évjáraton átívelő élményajánlatát. A tavalyi, induló évben a Program résztvevői – velünk együtt – máris egy eseményekben és tapasztalatokban gazdag évjáratot élhettek át mádi birtokunkon! Gyönyörködtünk az őszi mádi táj szépségében a dűlőinkben tett sétákon, részt vettünk számos jó hangulatú borkóstoláson, amelyekre a koronát a Vision-birtokborunk közös házasítási próbái tették fel.

A MILLENNIUM Program célja, hogy átélhetővé tegye az egyes évjáratok legfontosabb, legkülönlegesebb pillanatait. Tavaly a legnépszerűbb események közé tartoztak a személyre szabott, „Crus Tour” névre keresztelt, borkóstolással egybekötött pince- és dűlőlátogatások, amikor a résztvevők öt meghívott vendégükkel együtt, a HOLDVÖLGY főborászának vezetésével tehettek sétát a HOLDVÖLGY-birtokon.

Kiváló alkalmak voltak ezek a túrák arra, hogy a résztvevők megismerjék a szőlőültetvényeinket, megfigyeljék a termőtalajok változatosságát, és ̶ mivel a séták tavaly az őszi időszakra estek, amikor már érett a szőlő ̶ , rögtön a tőkéről összekóstolják az adott dűlő friss szőlőtermését az onnan származó, korábbi évjáratú borokkal. „Különösen a sárgamuskotály esetében, a Nyulászó-dűlőben volt nagy élmény a vendégek számára, hogy mennyire tökéletesen visszaadta a bor az érett és édes szőlőgyümölcs csodálatos aromáit” ̶ mondja Gincsai Tamás főborász.

A MILLENNIUM Program igazi különlegessége, hogy a tagok egy meghívott vendégükkel együtt aktívan részt vehetnek a HOLDVÖLGY borok megalkotásában az úgynevezett „Blending Experience” keretein belül. Betekintést nyerhetnek a birtok tételeinek házasításába, amely az évjárat egyik legfontosabb eseménye, hiszen ez határozza meg az adott bort a palackban töltött további életének idejére, illetve a legjobb minőségű aszú borok esetében akár egy következő generációra nézve.

„A MILLENNIUM Program részeként tavaly a HOLDVÖLGY birtokborának a házasításába vontuk be a résztvevőket” – mondja Gincsai Tamás. „Először végigkóstoltuk a Vision eddigi évjáratait, majd külön-külön a bor alkotóelemeit: a furmint, hárslevelű és kabar alapborokat. Ezt követte az általam elvégzett több tucat próbaházasítás 4 legjobb változatának a megkóstolása. Ennek a 4 variációnak az értékelése, és a győztes verzió kiválasztása közös munka volt a MILLENNIUM Program tagjaival, hiszen az ő véleményüket is figyelembe vettük, amikor eldöntöttük, milyen legyen a Vision 2016 birtokbor, amely a terveink szerint majd idén nyár végén kerül forgalomba” – mondja a HOLDVÖLGY főborásza.

A MILLENNIUM Program harmadik eleme nem más, mint hogy a HOLDVÖLGY történelmi pincerendszerében levő, 28 férőhelyes bortrezorban a résztvevők névre szóló, számozott trezorhelyet kapnak tagságuk idejére (két vagy öt évre), amelyet induláskor feltöltünk az eddigi legkiemelkedőbb évjárataink boraival, s ezt a borkészletet évről évre folyamatosan újabb borokkal (két éves tagság esetén 96 palackra, öt éves tagság esetén pedig 186 palackra) bővítjük. A trezorbérlők saját borkészletükből előre egyeztetett időpontban bármikor tarthatnak borkóstolót barátaikkal vagy üzleti partnereikkel, amelyhez exkluzív környezetet biztosíthat akár a HOLDVÖLGY tetőterasza, akár az építészeti nívódíjjal is kitüntetett vincellérházunk kóstolószobája.

„Főborászként mindig inspirál, ha a borainkat jól ismerő és kedvelő borrajongókkal találkozom. Az első év tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy sikeres és élménydús évjáratot zártunk, és hasonló várakozással tekintünk a MILLENNIUM Program idei, második éve elé is! Ismét lesznek dűlőtúrák, szeretettel várjuk a tagokat a saját trezorjukban tárolt boraikból tartott privát kóstolókra, és számítunk aktív részvételükre a birtok borainak idei házasítása során is” – mondja Gincsai Tamás.

A HOLDVÖLGY Millennium Programban korlátozott számban még elérhetőek trezorhelyek, illetve ehhez kapcsolódóan még van lehetőség csatlakozni a tagok számára rendezett exkluzív programokhoz.

Bővebb információ »

Jelentkezés: gergo.jojart@holdvolgy.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.