Új dűlőszelektált hárslevelű bor & limitált kiadású karácsonyi csomagok - Holdvölgy

Új dűlőszelektált hárslevelű bor & limitált kiadású karácsonyi csomagok

− Három különleges ajánlat a HOLDVÖLGY-től:
Expression 2015; Intuition No3. 2015; Culture 2013

Megérkezett HOLDVÖLGY Expression dűlőszelektált (Becsek) hárslevelűnk legújabb évjárata, a 2015-ös. Expression hárslevelűt csak kivételes évjáratokban készítünk, 40 éves szőlőtőkék minőségi és érett terméséből, 2008 óta kizárólag a Becsek-dűlő parcelláiból.

A HOLDVÖLGY legkomolyabb száraz borai közé tartoznak az Expression borsorozat tagjai, amelyek egyesítik magukban a talaj intenzív ásványosságát a szőlőfajta különleges és azonnal kifejezésre jutó aromavilágával. A most bemutatkozó 2015-ös évjárat előtt 2008-ban, 2009-ben, 2012-ben és 2013-ban mutathattuk be az Expression-t, amely egy történelmi első osztályú mádi dűlő, egy expresszív tokaji szőlőfajta és a szakembereink munkájának harmóniáját testesíti meg.

hv_expression_thumb

A 2015-ös Expression 4 hónapig hordós, majd palackos érlelést kapott. Illatában a hársméz mellett fehér szirmú virágok és kakukkfű a meghatározóak, ízében körte és őszibarack, egres és lime jelenik meg, a korty a mádi ásványosságnak és a hárslevelű eleganciájának köszönhetően rendkívül hosszú. Szépen csiszolt savai és gazdag beltartalma hosszú érlelhetőséget biztosítanak a bornak.

Érdemes már most gondolni az év végi ünnepekre. Ha szeretné szeretteit vagy munkatársait HOLDVÖLGY, HOLD AND HOLLO borokkal; vagy valóban exkluzív, kizárólag limitált mennyiségben elérhető borkülönlegességekkel meglepni, ajánljuk figyelmébe a HOLDVÖLGY 2017-es karácsonyi katalógusát:

Letöltés »

Intuition No.3 2015 T8/7575 tokaji száraz furmint

Varázslatosan váratlan és talán megismételhetetlen – szoktuk mondani a HOLDVÖLGY Intuition borsorozatának tételeiről. A HOLDVÖLGY Intuition nevű borkülönlegességei között dűlő-, parcella-, illetve klónszelektált fajtaborok és házasítások vannak. Ezek csak bizonyos évjáratokban készülnek el, megismételhetetlennek tűnő, kivételes és egyedi alapborokból, főborászunk egyéni kreativitására és intuícióira támaszkodva.

Most újabb taggal bővül ez a ritkaságokat felvonultató borcsalád: bemutatjuk a HOLDVÖLGY 2015. évjáratú, dűlő-, parcella- és klónszelektált Intuition No3. száraz furmintját, amelynek alapja a legjobb fajtatulajdonságokkal bíró T8/7575 furmint szőlőklón.

Ez a titokzatosnak tűnő számsor, a T8/7575 nem más, mint annak a furmint szőlő fajtaklónnak az azonosítója, amely a tarcali Tokaj Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szerint a legtökéletesebben és legnagyobb koncentrációban tartalmazza a furmint jellegzetességeit adó íz- és aromaanyagokat.

hv_intuition_no3_termek

Intutition No3. 2015 borunk forgalomba hozatalával a tokaji száraz furmintok rajongói számára szeretnénk emlékezetessé tenni az idei karácsonyt, hiszen ebből a különleges, mikroszelektált tételből mindössze 1000 palack készült, amelyből most 100 darab hárompalackos ajándékcsomag találhat gazdára, kizárólag a HOLDVÖLGY ünnepi ajánlatainak részeként.

Az Intuition No3. klónszelektált fajtabor karakteres szerkezete tükrözi a mádi termőhely mineralitását, amelyet a furmint jellegzetes citrusos-grapefruitos jegyei mellett kevés alma és körte egészít ki. Illatát és ízét egyaránt a határozott, egyenes vonalvezetés jellemzi, az ásványosság dominanciája szinte végtelenné teszi a kortyot.

Culture 2013 hatputtonyos tokaji aszú – Pillantás a jövőbe

Noha ez a borunk kereskedelmi forgalomban 2021 ősze előtt nem lesz kapható (hiszen a Culture aszúkat összesen 8 évig érleljük); idén karácsonykor kivételesen elérhetővé teszünk belőle 100 darab 3 palackos csomagot abból az alkalomból, hogy ez a nemes bor a 2017. évi Decanter World Wine Awards világversenyen a maximálisan adható 100-ból 95 pontot, és ezzel aranyérmet kapott.

hv_culture_termek

Pillantás a jövőbe: tekintse meg a Culture 2013 6p tokaji aszú-csomagokkal kapcsolatos ajánlatunkat a HOLDVÖLGY karácsonyi katalógusában:

Letöltés »

A bor kapcsán Demkó Pascal, a HOLDVÖLGY alapító-tulajdonosa elmondta: „Hisszük, hogy Tokaj történelmi nagysága, a nemzetközi bor világában való egyedülállósága az aszú borból ered. Éppen ezért tudatosan nagy gondot fordítunk a XVIII. század óta klasszifikált dűlőkben található szőlőterületeink megfelelő ápolására, így 2006 óta kivétel nélkül minden évjáratban elkészítettük a HOLDVÖLGY Culture hatputtonyos tokaji aszúinkat. A Culture 2013 idei Decanter aranyérme az elmúlt évtizedben végzett gondos szakmai munkánk és a történelmi mádi dűlők minőségének kiemelkedően fontos visszaigazolása”.

Expression

Tokaji száraz hárslevelű 2015 Becsek-dűlő

Illatában fehér szirmú virágok és kakukkfű dominál, kamillával és körtével kiegészülve. Ízében körte és őszibarack a meghatározó jegyek, egressel és lime-mal gazdagítva. A korty hosszú és felejthetetlen, köszönhetően a mádi ásványosságnak és a hárslevelű eleganciájának.

További részletek

Intuition No3.

Tokaji száraz furmint 7575 2015 Holdvölgy-dűlő

“Ami megihleti a borászt” − röviden így lehetne jellemezni a Holdvölgy Intuition sorozatát. No 3. név alatt a furmintból készült különleges tételeink kerülnek forgalomba, ez esetben egy dűlő-, parcella-, és nem utolsó sorban – 7 évnyi fajtaválogatási munka eredményeképpen – klónszelektált furmint (Holdvölgy-dűlő, 13-as parcella, T8/7575 klón).

Illatában almás, kekszes, vaníliás fővonal egészül ki marcipánnal és kamillával. Ízében a piros grapefruit és az alma a meghatározó jegyek elegáns ásványossággal gazdagítva, ami szinte végtelenné teszi a kortyot. Ez a bor maga a Furmint és a Holdvölgy: stílusos, letisztult és elegáns.

További részletek

Culture

Tokaji 6 puttonyos aszú 2013

Tiszta, világos aranysárga szín, platinába hajló reflexekkel. Olajosan lágy őszibarackkal, lédús ananásszal és selymes akácmézzel lép harmóniába az illat, melyet krétás, frissen nyíló fehérvirágos karakter foglal keretbe. Ízében érett banánnal, finom kókusszal és üde ananásszal gazdagodik az egzotikumok sora, míg lágy, karakteres kortyait lendületes citrusosság, – némi lime dominanciával, – tesz finoman végtelenné.

További részletek