holdvölgy signature tokaji édes birtokválogatás

Három HOLDVÖLGY bor a BORIGO TOP100-ban!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a BORIGO TOP100 kiadványába három HOLDVÖLGY bor is bekerült: a Culture 2009 6 puttonyos aszúnk, a Signature 2007 édes birtokválogatásunk, és az Exaltation 2012 édes sárgamuskotályunk.

A BORIGO a következő értékeléseket írta a borainkról:

HOLDVÖLGY Culture 2009
6 puttonyos tokaji aszú

Visszafogott illat kevés pézsmával, őszibarackkal, citrusokkal, ugyanakkor szép botritisszel és karakteres ásványossággal. Kóstolva közepesnél nagyobb test, kerek savak, az ízképben a citrusok dominálnak, mellette az egyensúly egy picit a cukor felé billen. Harapható szövet, hosszú lecsengés, ragyogó sós ásványosság a legvégén.

A HOLDVÖLGY Culture 2009 várható megjelenése 2017 szeptember.

HOLDVÖLGY Signature 2007
Tokaji édes birtokválogatás

Sokrétű illat mandarinnal, kamillateával, déligyümölcsökkel, papajával, mangóval, dohánnyal, ananásszal, szárított sonkás jegyekkel a háttérben. Közepesnél nagyobb test, szép savgerinc, feszes tanninok. Az ízképben a hordófűszerek gyönyörű aláfestést adnak a szárított gyümölcsöknek, a lecsengésben némi grillázs, dohány és avar is színesíti az összképet.

Vásárlás

HOLDVÖLGY Exaltation 2012
Tokaji édes sárgamuskotály

Áradó, lendületes, tiszta sárgamuskotály illat, kajszi és déligyümölcs, mineralitás, avar és föld,. Vibráló, karakteres és egyedi. Kóstolva nagyon hasonló. Tény, hogy az illat alapján komolyabb édességet vártunk, így a bor inkább feszes mint krémes, és ezt tisztán az ásvány okozza. Hallatlanul részletgazdag, mély, botritiszes ízvilág, amely szinte nem múló lecsengésben végződik.

Vásárlás
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.