HOLDVÖLGY Vision 2015 - Mától kapható a furmint, hárslevelű és

HOLDVÖLGY Vision

– megérkezett a 2015-ös, és már megszületett a 2016-os évjárat is

Megérkezett: mától kapható a 2015-ös évjáratú Vision, a HOLDVÖLGY egyedi stílusú száraz birtokválogatás-bora! Furmint, hárslevelű és kabar szőlőfajták házasításával alkotjuk meg évről évre a HOLDVÖLGY alapboraként ismert, közkedvelt Visiont. A 2015-ös év kiváló beltartalmi értékű, válogatott alapanyagai pontosan ugyanolyan arányban kerültek a most bemutatkozó Vision 2015-be, mint a márka legelső évjáratába, a Decanter Asian Wine Awards (2015) aranyérmével kitüntetett, 2013-as évjáratú Vision borunkba.

A Vision 2015 illatát játékos őszibarack és körte uralja, melyet virágos jegyek egészítenek ki. Ízében a piros grapefruité a főszerep, üde, ropogós zöldalmával és érett mangóval kiegészülve. Kedves ásványossága és tökéletes sav-cukor egyensúlya végtelenné, harmonikussá, és ezáltal emlékezetessé teszi a bor citrusos lecsengését.

Örömmel ajánljuk Önnek kóstolásra a legújabb Vision borunkat, amelynek elődei, a „nagy” 2013-as, valamint a 2014-es évjárat régóta a borrajongók kedvenc tételei közé tartoznak a legnevesebb hazai vendéglátóhelyek, köztük Michelin-csillagos éttermek borlapján!

Vásárlás »

Vision 2016 házasítás: egy újabb különleges élmény a HOLDVÖLGY-től

Nemrégiben sikeresen megtörtént a 2016-os HOLDVÖLGY Vision házasítása is. Érdekesség, hogy idén első ízben a lehetséges variációkból a legtökéletesebbet a HOLDVÖLGY Millennium Program trezorbirtokosainak részvételével, Gincsai Tamás főborász vezetésével választottuk ki egy különleges, zártkörű kóstolón. A HOLDVÖLGY hagyományainak megfelelően a legfrissebb Vision borunk az eddigi egy éves hordós érlelés után most további egy évig palackos érlelést kap, mielőtt forgalomba hozzuk.

A házasítás, vagyis a HOLDVÖLGY Millennium „Blending Experience” egyike azoknak az évjárathoz kötődő, megismételhetetlen pillanatoknak, amelyekben a Millennium Program tagjai részt vehetnek, végigkísérve egy adott év borainak születését a HOLDVÖLGY-birtokon tett dűlősétáktól az erre kiválasztott borok házasításán keresztül a személyre szabott pincesétákig és egyéni kóstolási lehetőségekig.

A Millennium Programhoz az egyedülálló élmények mellett 2 vagy 5 éves trezorbérlési lehetőség is tartozik: a résztvevők a HOLDVÖLGY történelmi pincerendszerében külön erre a célra kialakított teremben saját nevükkel ellátott, és a HOLDVÖLGY legkiemelkedőbb boraival feltöltött, évente bővülő borkészlettel gazdagodó trezorhelyet is kapnak részvételük idejére.

A program kedvezményes vásárlási és házhozszállítási opciókat is tartalmaz, továbbá a tagok élhetnek a HOLDVÖLGY-birtok adta lehetőségekkel, és alkalmanként családtagjakat vagy barátaikat vendégül láthatják a saját HOLDVÖLGY-gyűjteményük boraiból rendezett, egyedi kóstolóprogramokon akár a pincében, akár a HOLDVÖLGY vincellérházának a kóstolótermében.

További információ »

Korlátozott számban még vannak szabad trezorhelyek, így még nem késő csatlakozni a HOLDVÖLGY Millennium Programhoz. Bővebb információért és jelentkezésért kérjük, keresse fel Jójárt Gergő kereskedelmi igazgatót a gergo.jojart@holdvolgy.com címen vagy a 06 70 419 3059 telefonszámon.

Megemlékezés: a HOLDVÖLGY tiszteleg Brezovcsik László, a kabar szülőatyja emléke előtt

Tisztelettel adózunk Brezovcsik László (1932-2017) emléke előtt, aki Tokaj modern kori történetének egyik legmeghatározóbb szőlész-borász szakembereként, innovatív gondolkodáson alapuló fajtanemesítési tevékenységével egyedülálló módon járult hozzá az egész Tokaji Borvidék fejlődéséhez.

Brezovcsik László négy évtizedet átfogó munkásságának eredményeként Tokaj-hegyalja furmint telepítéseit ma kizárólag az általa szelektált klónok teszik ki. Legutóbb a Bouvier és hárslevelű szőlők keresztezéses nemesítéséből származó, általa megalkotott T 10-es klón került állami elismerésre “kabar” fajtanévvel. Fő kutatási területe a szőlő szelekciós és keresztezéses nemesitése, valamint a fajtakutatás volt. Számos általa kialakított, ígéretes fajtajelöltből lett államilag elismert fajta, melyek fajtafenntartó nemesítője is volt.

Brezovcsik László érettségi bizonyítványt 1952-ben a budafoki Szőlész-Borász Technikumban szerzett. Felsőfokú tanulmányait az Agrártudományi Egyetemen, illetve a Kertészeti Főiskolán végezte, ahol 1957-ben mezőgazdasági mérnök diplomát szerzett jeles eredménnyel, szőlész-borász szakképesítéssel. 1957. március 15-től folyamatosan – 25 éven át – a Szőlészeti Kutató Intézet tarcali telepén, illetve kutatóállomásán dolgozott. Betöltött gyakornoki, pincevezető borász, tudományos munkatársi, telepvezetői munkaköröket, majd 1967-től vezette a kutatóállomás munkáját igazgatói beosztásban. Munkássága alatt az intézmény számos bora nyert rangos díjakat és szakmai elismeréseket hazai és külföldi borversenyeken.

1982 márciusától átszervezés folytán a kutatóállomás az akkori Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát része lett, amelynek munkájában Brezovcsik László már csak mint az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet Szőlő-Gyümölcs Szaporítóanyag Felügyeleti Osztályának szaporítóanyag-felügyelője vett részt. Az OMMI munkatársaként fő feladata volt -kollégáival egyetemben – Magyarország szőlőtelepítéseinek, szaporítóanyag-termő törzsültetvényeinek ellenőrzése, minősítése. 2007. szeptember 25-én, értékes szakmai tevékenysége elismeréseként átvehette a Budapesti Corvinus Egyetem által hitelesített aranydiplomáját. 1992-től “aktív” nyugdíjas éveit élte, 2017. február 6-án bekövetkezett haláláig.

Brezovcsik László jelentős szakmai hagyatéka nem csupán napjaink Tokaji Borvidékének arculatát határozza meg, hanem egészen bizonyosan még hosszú-hosszú évtizedekig, vagy akár évszázadokig teremnek majd Tokaj hazai és nemzetközi hírnevét öregbítve azok a szőlőfajták, amelyeknek ő volt az Alkotója.

Örökségét felelősséggel továbbvisszük, emlékét megőrizzük, a HOLDVÖLGY-birtok szőlészeti és borászati tevékenységeiben a jövőben is törekszünk újító szellemű, előremutató szakmai irányelveit szem előtt tartani. A HOLDVÖLGY tervei között a jövőben szerepel egy Tokaj-szerte ritkaságnak számító,dűlőválogatott kabar fajtabor elkészítése, melynek első évjáratát Brezovcsik László emlékének szenteljük majd.

A következő évjáratok HOLDVÖLGY Culture hatputtonyos tokaji aszújába került kabar aszúszem:

  • 2009.: 68 kg – 4,5%
  • 2010.: 36 kg – 2,4%
  • 2011.: 140 kg – 8,6%
  • 2012.: 133 kg – 27%

2013-tól kezdve pedig az összes kabar szőlőnkből száraz bor készült, ami a HOLDVÖLGY Vision birtokborunkat gazdagította.