Bemutatkozik az Intuition No1. 2008 dűlőszelektált tokaji édes zéta szamorodni

Egy valódi borritkaság kerül mától forgalomba: mostantól kapható az Intuition No1. (2008) a HOLDVÖLGY 100% zéta szőlőből készült tokaji édes szamorodnija, amelyhez minden fürt szőlőt névadó dűlőnkben, a Holdvölgyben szüreteltünk.

A bor alapanyagát, a zéta szőlőt – amely önállóan is csodálatos édes bort ad, sőt, akár lendületes és különleges száraz habzóbor is készülhet belőle – a borvidéken leginkább házasításokhoz használják. Ezt a rejtőzködő kincset, ezt az egyedi ízekkel és aromákkal bíró szőlőfajtát fedeztük fel, ennek értékeire éreztünk rá akkor, amikor a borvidéken elsőként kizárólag ennek a felhasználásával készítettünk tokaji édes szamorodnit.

A megérzéseink helyességét az idő is igazolta: Intuition No1. néven mától forgalomba hozott, tokaji édes szamorodnink a tökéletes érleltség és gazdagság állapotában kerül az Önök poharába, hitelesen képviselve Tokaj hat engedélyezett szőlőfajtájának egyikét, megmutatva a mádi termőtalaj, a Holdvölgy-dűlő gazdagságát és a szőlőfajtával alkotott, egyedülálló harmóniáját.

A HOLDVÖLGY Intuition nevű borkülönlegességei között dűlő-, parcella-, illetve klónszelektált fajtaborok és házasítások vannak. Ezek csak bizonyos évjáratokban készülnek el, megismételhetetlennek tűnő, kivételes és egyedi alapborokból, főborászunk szakmaiságára, egyéni kreativitására és intuíciójára támaszkodva.

Az Intuition No1. borban Tokaj egyik hagyományos nagy borát, a szamorodnit keltjük teljesen új életre. Megtestesíti a hagyományt, hiszen ahogy minden szamorodni bor, úgy ez is olyan szőlőfürtökből készül, amelyek egészséges és már aszúsodott szemeket is tartalmaznak. Ám nevéhez (Intuition, azaz a beleérzés képessége) illően ez egy valódi innovatív és intuitív bor, amelyben kifinomult stílusban mutatkozik meg a Holdvölgy-dűlő, a zéta fajta és kollégáink szakmaiságának tökéletes összhangja.

Cukortartalma megközelíti a hatputtonyos aszúkét, ám kivételes savtartalmának köszönhetően mégis ígézően vibráló és lendületes élményt nyújt. Illatában a narancs, narancshéj, szegfűszeg, fahéj és más déli fűszerek jelennek meg koncentráltan. Ízében folytatódik a narancsos vonal, kiegészülve más citrusokkal, mézzel, passiógyümölccsel és krémességgel. Hosszú lecsengésével, egyedi stílusával, széles spektrumú, gyümölcsös és nemes fűszeres ízvilágával, bizonyos, hogy a pohárban is ugyanúgy elvarázsol mindenkit, mint ahogyan készítése során megihlette a főborászunkat.

Zéta: az egyik legújabb tokaji szőlőfajta

A zéta szőlőfajtát 1951-ben keresztezték a kiválóan aszúsodó furmint, és a korai érésű bouvier szőlőfajtából, ennek köszönhetően egyaránt kitűnik korai érésével és kiváló aszúsodási képességével. 1990-ben került be a borvidéken hivatalosan engedélyezett, telepíthető szőlőfajtái közé. Ma a zéta adja a Tokaji Borvidék 4. legnagyobb területen termelt szőlőfajtáját a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály után. Középerős növekedésű, tömött fürtű, zamatos szőlő, amely a belőle készült bort narancshéjas, fügés, datolyás ízekkel gazdagítja.

A HOLDVÖLGY kezdettől fogva nagy figyelemmel kísérte a zétát, feljegyeztük termesztési tulajdonságait, és kísérleteztünk a legtökéletesebb termőhelyének a megtalálásával, illetve a belőle készíthető legtökéletesebb fajta- vagy házasításbor elkészítésével. Több éves megfigyeléseink alapján mára bizonyosan tudjuk, hogy birtokunkon belül a zéta szőlő a Holdvölgy-dűlőben adja a legkiválóbb termést. Ennek a dűlőnek az ásványossága és a belőle származó savtartalom kiváló harmóniát alkot a zéta remek cukorgyűjtő képességével, magasabb szintre emeli a zéta szőlő fajtatulajdonságait.

Február: a zéta és a furmint hónapja a HOLDVÖLGY-nél

Az újonnan forgalomba kerülő Intuition No1. 2008 tokaji édes zéta szamorodni mellett a mostani hónapban zajló Furmint Február rendezvénysorozatához kapcsolódva két különleges furmint borcsomagot is kínálunk, amelyek egyedülálló módon foglalják keretbe mindazt, amit a HOLDVÖLGY száraz és édes furmint fajtaborairól és furmint alapú házasításairól tudni érdemes. Rendelje meg most a HOLDVÖLGY 3- vagy 6 palackos “Furmintra hangolunk…” csomagjait:

Furmintra hangolunk… Nagy csomag

  • VISION 2013 – Tokaji száraz birtokválogatás
  • MEDITATION 2012 – Tokaji száraz birtok furmint
  • INTUITION No3. 2013 – Tokaji furmint, Király-dűlő
  • ELOQUENCE 2007 – Tokaji édes szamorodni
  • SIGNATURE 2007 – Tokaji édes birtokválogatás
  • +1 meglepetés: VISION 2014 – Tokaji száraz birtokválogatás

Furmintra hangolunk… Kis csomag

  • VISION 2013 – Tokaji száraz birtokválogatás
  • MEDITATION 2012 – Tokaji száraz birtok furmint
  • INTUITION No3. 2013 – Tokaji furmint, Király-dűlő

Szerelmesek hétvégéje: Valentin-napi páros kincskeresésre invitáljuk Önt!

Közeledik a Valentin-nap – ebből az alkalomból február 11-én és 12-én csoportos pincelátogatás helyett romantikus hangulatú, páros kincskeresésre várjuk Önöket Mádon, a HOLDVÖLGY pincerendszerében, 5+1 tokaji száraz és édes borból álló kóstolósorral.

Ezt a lehetőséget akkor is érdemes kihasználnia, ha Ön esetleg nem szokta megünnepelni a Valentin-napot: hívjuk és várjuk Önt akár a kedvesével, akár egy vendégével, jöjjön el és élje át azt a különleges élményt, amelyet a több száz éves, ódon pincerendszer zavartalan felfedezése nyújt, bensőséges hangulatban, izgalmas környezetben. Csak Ön és a vendége, illetve a HOLDVÖLGY munkatársa, aki végigkalauzolja Önöket a pincén és a kóstolósor különleges tokaji száraz és édes borain.

Aktuális eseményeinkről bővebb információt a Facebook oldalunkon találhat.

INTUITION No1.

Tokaji édes zéta szamorodni 2008 Holdvölgy-dűlő

Tovább

FURMINTRA HANGOLUNK…
Nagy csomag

Tovább

FURMINTRA HANGOLUNK…
Kis csomag

Tovább
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.