Kincset érő borokat rejt a föld Angliában - Holdvölgy
Kincseket érő borok

Kincset érő borokat rejt a föld Angliában

A dél-angliai Wiltshire-i dombok alatt 100 láb mélységben, Bath városának házfalain visszaköszönő méz színű kövek lelőhelyének védettségében, kincset érő borok rejlenek.

Az Octavian’s Corsham Cellars Európa egyik legnagyobb bortároló létesítménye, 93.000 m2-en terül el. Az 1800 években kőfejtőként működő területet a II. Világháború folyamán lőszerraktárnak használták. A tehetős gyűjtők, befektetők kb. 1,5 milliárd angol fontnak megfelelő értékű borkészletét ideális természeti környezetben 13 °C-ban, 80%-os páratartalom (melyet óránként ellenőriznek) mellett szigorúan őrzik. Az infravörös sugarakkal, biztonsági kamerákkal, mozgásérzékelőkkel és 24 órás biztonsági szolgálattal a tolvajoknak igazán feladták a leckét. A Corsham Cellar olyan, mint egy bank, azzal a különbséggel, hogy itt folyékony aranyat tárolnak.

A faládákban igazi kincsekre, antik borokra bukkanhatunk. Faltól falig végtelennek tűnő mennyiségű Chateau Lafite, Latour, Margaux palackok, top olasz borok, mint Solaia, Tignanello, Sassicaia és az 1775 és 1800 közötti időszakból is megtalálható itt kb. 1000 különleges palack.

2011-ig a borok 95%-a Bordeaux-ból származik, ma már viszont Európa más borvidékeiről is kerülnek ide palackok. A földalatti komplexum napjainkban több mint 7,5 millió palackot rejt falai között.

Az utóbbi években, a pénzügyi válságot követően a bor befektetési eszköz lett és ezáltal 35 %-kal nőtt a tárolási szolgáltatást igénybe vevők száma is.

TOKAJI ASZÚ VERTIKÁLIS VÁLOGATÁS

2006-2011

6 palack tokaji aszú a 2006-2011 közötti 6 egymást követő évjáratból.

A 2006-os és 2007-es évjárat csúcsbor minősítést kapott a legnagyobb presztízsű magyarországi borversenyen, a Pannon Bormustrán, a 2011-es év aszúbora pedig aranyéremmel, valamint édes bor kategóriában Regionális Trófeával tért haza az idei Decanter World Wine Awards-ról, a világ legrangosabb bor-seregszemléjéről.

 

További részletek

A Corsham Pincék szakértői csapata a legnagyobb körültekintéssel fogadja és kezeli a borokat. A borok tárolásának technikáját sikerült hosszú éveken keresztül tökéletesre fejleszteniük. A borok finom szerkezete megköveteli az optimálisan kiegyensúlyozott környezetet. Ennek érdekében monitoron keresztül figyelik a legapróbb változásokat is. A kíméletes bánásmód nemcsak a vagyonokat érő palackoknak jár, hanem a faládáknak is, hiszen ha ezek megsérülnek, egy palack értékének akár 15 %-át is elveszítheti.

Az egyik legdrágább őrzött tételük, az 1985-ös Domaine de la Romanée-Conti burgundi palackja önmagában 120.000 fontot ér. Ennek a félelmetesen drága bornak tulajdonosa bizonyára nem örülne egy esetleges kisebb sérülésnek a palack faládáján… Ennek nyomon követésére épült ki 3 földalatti fotóstúdiójuk, ahol havonta több mint 6000 magas minőségű kép készül. A világ minden táján megtalálható tulajdonosok (kb. 180 kereskedelmi- és kb. 10.000 magánügyfél) ezáltal kapnak folyamatosan képet boraik állapotáról.

A nyújtott szolgáltatások között megtalálható még a teljes körű biztosítás, tanúsítvány készítés a borok érintetlenségéről és természetesen támogatás a borok értékesítésében is.

Ha valamilyen szerencse folytán bebocsátást nyerhetünk, ne csodálkozzunk el a gázálarcon, sem pedig a II. Világháborús rajzokon a falakon…nem hiába, ez egy háborús múzeum is egyben.

A kimagasló tokaji aszú borok is rendelkeznek azokkal a minőségi adottságokkal, amelyekkel az Octavian’s Corsham Cellars-ban őrzött ritkaságok.

A HOLDVÖLGY 2006 óta minden évben elkészíti a kimagasló beltartalmi értékű, kizárólag 6 puttonyos koncentráltságú aszúit, amelyek az adott évjáratban a leggazdagabb lenyomatai a hegyaljai történelmi borhagyománynak. Nincs kétségünk afelől hogy 50 múlva az Octavian’s Corsham Cellar páncéljai illetve a gyűjtők, befektetők trezorjai a HOLDVÖLGY Culture aszúkat is értékálló kincsként fogják majd őrizni.

A HOLDVÖLGY a szőlőtermesztési-, borkészítési tradíciókra, szakértelemre és a legmodernebb technológiákra a kezdetektől tudatosan építve dolgozik az évjáratok esszenciájának kinyerésén mind száraz, mind édes borkülönlegességeinél egyaránt. 10 vagy 50 év múlva, a jelenleginél jelentősen magasabb árakon lehet majd beszerezni a HOLDVÖLGY forgalomban levő tételeit.
Előrevetíti ezt, hogy a minden év őszén (2 év hordós és a puttonyszámnak megfelelő 6 év palackérés után) forgalomba kerülő soron következő Culture névre keresztelt 6 puttonyos Aszú megjelenésekor a korábbi évjáratok HOLDVÖLGY Culture 6p aszúinak ára cca 10%-al növekszik.

Érdemes tehát időben beszerezni a tételeket!

HOLDVÖLGY BOROK OTTHONRÓL

WEBSHOP

Webshopunk tökéletes lelőhelye lehet az egyedi édes borokért rajongóknak és
az igazán különleges, frissiben fogyasztható vagy a hosszú évekig eltartható
száraz borok kedvelőinek egyaránt.

 

Vásárlás

NYERJEN KÉTSZEMÉLYES PINCELÁTOGATÁST BORKÓSTOLÓVAL!

Egyedülálló élményben lehet része: közel 2 km hosszú több száz éves járatok, 108 ág és 3 szint egyedülállóan feltárt komplexuma várja Önt Tokaj-Hegyalján, Mád legkiterjedtebb pincerendszerében.

A modern építészet és több száz évnyi történelem találkozása a Holdvölgy csúcsboraival.

A JELENTKEZŐK KÖZÖTT 2 DARAB KÉTSZEMÉLYES PINCELÁTOGATÁST SORSOLUNK KI BORKÓSTOLÓVAL EGYBEKÖTVE.

LEGYEN ÖN AZ EGYIK SZERENCSÉS NYERTES!

 

Nyerni szeretnék!