MAGÁVAL RAGADÓ, ÉDES SZÓLÓ – bemutatkozik az EXALTATION sárgamuskotály dűlőszelektált tétel legújabb, 2016-os évjárata! - Holdvölgy

MAGÁVAL RAGADÓ, ÉDES SZÓLÓ – bemutatkozik az EXALTATION sárgamuskotály dűlőszelektált tétel legújabb, 2016-os évjárata!

Mint egy szimfónikus-nyitány: Mádra érkezvén, a történelmi I. osztályú Nyulászó-dűlő lassan és kimérten adja át magát a szépen rendeződő szőlősoroknak, melyek szinte regulázott rendben figyelik az évjárat újabb pálca-intéseit. Ahogy fejlődik a szőlő, úgy fűzi lágy szólamokká a szél, a csapadék és a napfény az egyre zöldebb és érőbb lombokat, hogy végül egy egyedi, világraszóló előadásnak adják át a főszerepet: a zenekar halk kíséretté szelídül, a sárgamuskotály pedig újra és újra elvarázsol bennünket tökéletes, virtuóz szólójával…

A NEM KLASSZIKUS ÉVJÁRAT

A zavartalan, szinte lágyan érkező téli időszak után a tavaszi hónapokkal esőhiányos, tartós melegre; aztán a nyár közepén szakaszos, nagy vízmennyiséggel járó esőzésekre cáfoltak rá előzetes várakozásaink: tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk 2016-ban. A szüretet augusztus 30-án kezdtük el. A csapadékos időjárás októberben is folytatódott, azonban a precízen vezényelt, egész éves szőlészeti munkának köszönhetően sikerült ebben a viszontagságos évjáratban is magas minőségű és mennyiségű édes alapanyagot gyűjteni, amely méltó utódja lett a 2015-ös sárgamuskotálynak.

AZ ÉDES SZÓLISTA ÉS KÍSÉRETE

A világfajta megtalálta zenekarát: borunk immár hetedik évjárata a bizonyíték arra, hogy a fajta-termőterület harmóniában születő mű újra, kivételesen egyedi. A muskotályos karaktert szépen és finoman vezeti az ásványos háttér, melyet tovább csiszol és fényesít a modern borkészítés következetes világa: gondos fürtválogatás, egészfürtös préselés 5 órás áztatás után, majd tartályos erjesztés és 5 hónapos hordós érlelés következett. A fantáziadús szóló helyenként operajelleggel játszik érzékeinkkel, melyre a borfogyasztó világ is örömmel figyel fel évről évre.

A HOLDVÖLGY az egyetlen magyar borászat, amely már három alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a Muscats du Monde-on, a világ legrangosabb muskotály versenyén. A Muscats du Monde-on díjnyertes HOLDVÖLGY Exaltation borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származik:

EXALTATION 2016

Tiszta, feszes stílusú késői szüretelésű bor, mely a világfajta és az I. osztályú mádi Nyulászó-dűlőnek egy hűvösebb évjáratból készített, lendületes lenyomata. Fűszeres és gazdag illatában méz, citromfű, rózsa és mangó leheletfinom jegyei mutatkoznak meg. Szenvedélyesre komponált ízében őszibarackkal, licsivel, lime-al és vilmoskörtével találkozhatunk; mely precízre hangolt sav-cukor egyensúllyal fedi fel a bor igazán ellenállhatatlan karakterét. Elegáns és gyönyörű csábítás, amely a végletekig fűti érzékeinket!

VÁSÁRLÁS »