Újdonságok a Holdvölgytől: kaphatóak 2012-es évjáratú száraz boraink - Holdvölgy
Holdvölgy Meditation, Expression, tokaji furmint, tokaji hárslevelű, 2012

Újdonságok a Holdvölgytől: kaphatóak 2012-es évjáratú száraz boraink

Kihagyhatatlan tételeket ajánlunk a nagyformátumú száraz borok rajongóinak: a Holdvölgy 2012-es Expression száraz hárslevelű és 2012-es Meditation száraz furmint borát az elsők között Ön is megkóstolhatja! Mindkét száraz fehérborunk kitűnő példája annak, hogy Tokaj-Hegyalja nem csak az édes és aszú borokkal hívhatja fel magára a figyelmet.

Az Expression a Holdvölgy hárslevelű-sorozatának legújabb tagjaként a szőlő elragadó virágos, aromatikus világát képviseli, ontja magából a jázmin, a hársméz és az őszibarack illatát. Ízében a főszerepet a citrusok és a zöldalma játsszák, kiegészülve csipetnyi kekszes és trópusi jelleggel, a mádi termőhelyre jellemző ásványossággal, valamint a tölgyfahordó fűszerességével. Az Expression sorozat borait 2008 óta dűlőszelektáltan, kizárólag a Becsek dűlőben termett szőlőből készítjük, kihasználva azt a különleges karaktert, amellyel ennek a dűlőnek az adottságai felruházzák a hárslevelű fajtát. A 2012-es Expression limitált mennyiségben kerül forgalomba: összesen 1408 palack készült belőle.

Meditation sorozatunk harmadik, 2012-es furmintja frissességével és különleges ásványosságával tűnik ki, teljes hitelességgel mutatva be az adott évjáratban, valamint a mádi termőhelyben rejlő komplexitást. A Meditation birtok furmint a Holdvölgy és Becsek dűlőkben, valamint a Dorgó-tetőn termett szőlőből készül, s a gazdag vulkanikus termőtalajra jellemző ásványosság a bor illatában és ízében egyaránt határozottan megjelenik. A Meditation érettsége, szikársága csipetnyi kedvességgel párosul: miközben illatban és a kortyban is a citrusosságé a főszerep, ez harmonikusan kiegészül őszibarackkal és körtével, melyet a lágy krémesség tovább hangsúlyoz. Ez a bor méltán kapta a Meditation nevet: kitűnő választás például a békés, meditatív hangulatú, nagy beszélgetések mellé.

Az Expression kizárólagosan, a Meditation pedig nagyrészt a mádi Becsek dűlőből származik, amely kimagasló hárslevelű és furmint boraink termőhelye. A dűlő egyedi, mély, ásványos jellegű karaktere mindig felismerhető az innen származó Holdvölgy borokban, határozott savszerkezetet és feszességet adva egyébként is tartalmas borainkhoz.

A termőhely jellegzetességei mellett a most forgalomba kerülő Expression hárslevelű és Meditation furmint magán hordozza a 2012-es évjárat lenyomatát is. Ez az év a szárazság és aszályok ellenére is tökéletes koncentráltságú és ásványosságú hárslevelű és furmint szőlővel örvendeztetett meg minket. A nagy szeptemberi meleg után, a többszöri csapadék hatására látványos volt a botrytis nemespenész megtelepedése a szőlőfürtökön. Annak ellenére, hogy ez elindította a bogyók koncentrálódását, a gondos, precíz szőlészeti munkának köszönhetően teljesen ép, továbbá kivételes beltartalmú hárslevelű és furmint fürtöket tudtunk szüretelni.

Kóstolja meg Ön is, rendelje házhoz a limitált mennyiségben palackozott, dűlőszelektált Holdvölgy Expression 2012 hárslevelűt és a Meditation 2012 furmint birtokválogatást!

MEDITATION

Tokaji száraz birtok furmint 2012

Tovább

EXPRESSION

Tokaji száraz hárslevelű 2012 Becsek dűlő

Tovább