Megérkezett a HOLDVÖLGY Intuition termékcsalád negyedik tagja!

Az Intuition No4. egy kivételesen ritka félszáraz tokaji bor, egy fajta- illetve dűlőszelektált tétel 2017-ből, amely névadó dűlőnkről, a Holdvölgy-dűlőről származik. A szőlőfajta, a kabar, amely Hegyalján egy újabb arcát mutatja meg ezen a boron keresztül.

Titokzatos, tokaji érintés – az intuitív fajta-dűlő harmónia

A kabar a hárslevelű és a bouvier keresztezéséből képzett fajta, amely 2006-ban került be az engedélyezett tokaji fajták közé. Szülőatyjának Brezovcsik Lászlót tartják, az ő munkásságának köszönhető ez a nemes szőlőfajta.

A HOLDVÖLGY Intuition termékcsaládja olyan tételeket sorakoztat fel, amelyek csak kivételes évjáratokban, előre nehezen tervezhető módon kerülnek megalkotásra.

Fennállásunk 15 éve során ez csupán a negyedik bor, amelyik bebocsátást nyert az Intuition kategóriába. Olyan sikeres tételek közé nyert felvételt, mint a névadó Holdvölgy-dűlőről származó és szelektált édes zéta szamorodni (Intuition No1.), illetve a T8/7575 furmint klón- és parcellaszelektált száraz tételünk, szintén névadó dűlőnkről, Intuition No3. megjelölés alatt.

A kabar egzotikus fűszeressége, az érett gyümölcsök zamata, valamint a lágy textúrák egy egyedi és elegáns bor megalkotását teszik lehetővé. Illatában őszibarackkal, trópusi gyümölcsökkel nyit, ananásszal kísérve, melyet intenzív ízében megjelenő alma és fahéj követ. Tökéletes sav-cukor egyensúlya mellett gyönyörűen megmutatkozik benne a fajta-dűlő lenyűgöző harmóniája is.

Egy kivételes évjárat kivételes gyümölcse

Kabar szőlő termésünket általában Vision szárazborunk nemes oltárán áldozzuk fel évről évre, amelynek meghatározó fűszereleme.

2017-ben azonban sikerült épp akkora mennyiségű kabar szőlőt szüretelnünk, amely lehetővé tette a Vision házasításán kívül egy további külön tétel elkészítését és önállóan történő palackozását.

A kabart minden évben külön szüreteljük és készítjük el, így kimagasló potenciáljáról már 2013 óta tisztában vagyunk. Türelmesen vártuk azt az évjáratot, amely során nem csak a minőségi, de a mennyiségi feltételek is adottak lettek ahhoz, hogy ezt a szőlőfajtát magában mutassuk be.

Az Intuition No4. félszáraz kabar tételünkből mindösszesen 1.176 palack kerül forgalomba, amelyből 180 palackot bocsátunk piacra a bennünket megtisztelő magánvevőink részére.

Gondos szőlészeti munka, céltudatos borászati beavatkozások és egy kivételes évjárat tette lehetővé, hogy felajánljuk Önnek az Intuition No4.-t, amellyel egyúttal Brezovcsik László, a kabar fajta nemesítő szakemberének emléke előtt is tisztelgünk.

Kóstolási jegyzet:

Ihletett türelem és töretlen lelkesedés: ez jellemzett bennünket amikor a birtok történetében először önállóan palackoztunk le egy félszáraz kabart. A 2017-es tökéletes évjárat magas minőségű alapanyaggal ajándékozott meg bennünket: Holdvölgy-dűlőnkről immár negyedik intuitív alkotásunk predesztinálja a tökéletes fajta-dűlő harmónia megtalálását. Illatában Close-alma és üde őszibarack, trópusi illatjegyekkel, főként ananásszal kiegészülve. Az almás vonal fahéjjal és citromvelővel kísérve jelenik meg intenzív ízében, mely finoman izgalmas maradékcukorral és savaival lép egyensúlyba. Az érett gyümölcsök zamata, a keleti fűszerekkel keretezett lágy textúrák egyedi, és megismételhetetlenül elegáns kabar-világot tárnak elénk.

INTUITION NO4.

TOKAJI FÉLSZÁRAZ KABAR 2017 HOLDVÖLGY-DŰLŐ

VÁSÁRLÁS
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.