Megjelent az Eloquence díjnyertes, 2008-as évjárata - Holdvölgy

Megjelent az Eloquence díjnyertes, 2008-as évjárata

SZERETNÉNK BEMUTATNI ÖNNEK LEGÚJABB TÉTELÜNK, AZ ELOQUENCE 2008-AS ÉVJÁRATÁT. 

Az ELOQUENCE, melynek jelentése “ékesszólás”, egy tiszta, elegáns szamorodni, HOLDVÖLGY-stílusban. Immár második évjáratunkban mutatjuk meg a mádi medence első osztályú, válogatott dűlőinek szépségét, furmintunk és hárslevelűnk távcsövén keresztül egy igazán dinamikus házasításba foglalva.

Az illatvilágot lágy méz, sárgabarack, mandula és szegfűszeg uralja. Aszalt szilva, naspolya, narancs és dió jelenik meg karakteres ízében, édes keleti fűszerek, aromák ölelésében. A 4 puttonyos aszú beltartalmával jelentkező krémesen telt korty mégis légies, ami hosszan, melengető érzéssel hívja életre a 2008-as évjárat lenyomatát.

A fajtáról: a tokaji szamorodni

Tokaji történelmi alapbor, több évszázados múltra tekint vissza. Nevét a lengyel “samorodny” kifejezés nyomán kapta, melynek jelentése “ahogyan termett”.

Ez az elnevezés azért találó, mert a szőlőfürtöket az egészséges és az aszúsodott szemekkel együtt, “ahogy vannak”, dolgozzák fel.

Az aszún kívül a szamorodni az egyetlen borfajta, ami kizárólag csak Tokajban készíthető el. Alapja a furmint, melyet hárslevelűvel kombinálunk. Mindkettő reziliens szőlőfajta, későn érnek, de jó savassággal rendelkeznek.

Szamorodnit készíteni nemes küldetés, a szőlés szakmaiságának kicsúcsosodása.

Az Eloquence 2008-as évjárata a Magyar Tudományos Akadémia idei borversenyének aranyérmese.

Megrendelem >>