Palackban a HOLDVÖLGY Culture 2013 aszú - Holdvölgy
Tokaji aszú 2013 Holdvölgy Culture palackozás

Palackban a HOLDVÖLGY Culture 2013 aszú

Gincsai Tamás főborász gondolatai:

2013 egy nagyon különleges év volt számomra, hiszen az első önálló szüretemet töltöttem főborászként a HOLDVÖLGY-nél. Nagy volt a kihívás és az elvárás is, hogy az előző évjáratokban készült borok színvonalával legalább megegyező minőségű tételek szülessenek. Az aszú készítésénél csúcsosodott ki mindez, amikor minőségben fel kellett tenni az „i”-re a pontot.

Aszút készíteni kizárólag a több száz éves hagyomány tiszteletben tartásával lehet, ami mellett a modern technológiát is optimálisan kell használni. A cél az, hogy a lehetőségekhez képest a legmagasabb minőségű aszú szülessen. Ez csak 6 puttonyos kategóriában lehetséges, melyet a HOLDVÖLGY 2006 óta, minden évben folyamatosan megvalósít.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a HOLDVÖLGY Culture Aszú sorozatának 8. ékkövét, az első HOLDVÖLGY Culture Aszúmat, egy tökéletes aszús évjáratból készíthettem el. Az aszúszemeket gondosan válogattuk össze szemenként, Furmint és Hárslevelű fürtökről. Ehhez hasonló precizitással szüreteltük Aszúnk Furmint fajtából készített alapborát a Király, Kakas és Becsek dűlőinkről.

A két éves hordós érlelés után most zártuk palackba 2013 bor csodáját, amire még 6 év palackos érlelés vár a közel két kilométeres pincerendszerünk mélyén. Hosszú időnek tűnhet, mire a borkedvelők először találkozhatnak majd a HOLDVÖLGY Culture 2013-as évjáratú Aszúnkkal, de úgy gondolom, hogy Tokaj legszebben csillogó folyékony aranyára érdemes ennyi időt várni!

HOLDVÖLGY WEBSHOP

DÍJNYERTES BOROK OTTHONRÓL