„Pontosan olyan, mint egy szenvedélyes művészeti alkotás”- Bemutatkozik az Expression 2017 Becsek, a dűlőszelektált hárslevelűnk! - Holdvölgy

„Pontosan olyan, mint egy szenvedélyes művészeti alkotás”- Bemutatkozik az Expression 2017 Becsek, a dűlőszelektált hárslevelűnk!

A Tokaji borvidék elképzelhetetlen második számú szőlőfajtája, a hárslevelű nélkül. A 15 éves fennállásunk során, először névadó dűlőnkben kerestük ennek a kiváló adottságú fajtának borba foglalható lehetőségét…

…Aztán jött a Becsek… és minden egy csapásra megváltozott…

A VÉGTELEN SZENVEDÉLY DŰLŐJE

A HOLDVÖLGY-nél 2008 óta a történelmi I. osztályú mádi Becsek-dűlő adja a legkiválóbb alapanyagot dűlőszelektált fajtaborunk elkészültéhez. A precíz szőlészeti munka gyümölcseként, a 41 éves átlagéletkorú szőlőültetvények az utóbbi 10 évjáratból a hetedik alkalommal mutathatják meg azt a kristálytiszta hárslevelűt, amelyből főborászunk, a lehető legfinomabb eszköztárral alkotja meg a HOLDVÖLGY-stílus legszenvedélyesebb fajta- és dűlőszelekcióját.

A “PÉLDAÉV” –  AHOGY A SZŐLÉSZ LÁTJA

„Habár a korai és tartós januári fagy vészjósló forgatókönyvet ígért, végül viszonylag kiegyenlített volt a tavaszi-nyári időjárás, a szőlőfürtök ideálisan fejlődtek. Augusztusban indulhatott a 2017-es szüret, kivételes adottságú zéta fajtánk válogatásával. Szeptemberben az elmúlt ötven év átlag csapadékának a két és félszerese esett, a gondos, egész éves, precíz növényvédelemnek és zöldmunkáknak köszönhetően az esőzés végül nem rontotta az értékes gyümölcs minőségét. Kiváló és minden eddiginél ígéretesebb évjáratot tudhatunk magunk mögött a feldolgozott szőlőalapanyag mennyisége és minősége szempontjából is!” – emlékszik vissza Erdélyi Károly, a HOLDVÖLGY szőlésze.

TRADÍCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA

A legkoncentráltabb szőlőfürtök egészében kerültek válogatás, majd prés alá, hogy acéltartályos erjesztésük után elfoglalhassák a nekik kiválasztott hordókat. A tétel fele avatott Seguin Moreau (francia tölgy), a másik fele European Coopers (zempléni tölgy) hordókba került a finom aromák csiszolása érdekében. A mindössze 5 hónapos érlelésnek hála, a másod- és harmadtöltésű tölgyfahordók lágy érintésnyi fűszerrel ajándékozták meg a kiváló alapanyagot. Arra, hogy teljes egészében élvezhessük ezt a borcsodát, várnunk kellett: most, 2019. augusztusára érett meg ez a tétel a palackban arra, hogy piacra, és egyúttal az Ön asztalára kerülhessen.

Fiatal, életerős bor, mely nem csak egy adott pillanatra készült. Több, mint egy évtizednyi érlelési potenciállal bír, így nyugodtan elteheti borgyűjteménye kijelölt fiókjaiba, hogy később, egy fontosabb esemény során barátaival, szeretteivel együtt osztozzanak örömeikben.

EXPRESSION 2017

„Az I. osztályú Becsek-dűlő Mád minden idők egyik legizgalmasabb terroir-jegyeit felvonultató dűlője számomra. A 2017-es évjáratú hárslevelűnk tiszta, fehér szirmú virágokkal nyíló illatában vilmoskörtével és egzotikus zöld teával találkozhatunk. Körte, nyárialma, ananász és egres finom fűszeresség mellett gazdagítja intenzív ízkarakterét. Ez a bor újra egy feszes és dinamikus kifejeződése a HOLDVÖLGY alkotta egyedien gazdag, harmónikus fajta-dűlő csodáknak – amely pontosan olyan, mint egy szenvedélyes művészeti alkotás – foglalja össze gondolatait Gincsai Tamás, a HOLDVÖLGY főborásza.

VÁSÁRLÁS »