A HOLDVÖLGY a világ legrangosabb borversenyének legsikeresebb magyar pincészete 2019-ben - Holdvölgy

A HOLDVÖLGY a világ legrangosabb borversenyének legsikeresebb magyar pincészete 2019-ben

Idén is sikeresen lezajlott a londoni Decanter World Wine Awards, a világ legmagasabb presztízsű borversenye. Az esemény keretében 57 ország, összesen 17.000 különböző versenytételét kóstolta és bírálta a több, mint 280 főből álló szakmai zsűri egy héten keresztül. A 30 különböző országból érkező zsűritagok között 70 Master of Wine és 23 Master Sommelier kóstolta egyebek mellett a HOLDVÖLGY borait is.

Hatalmas büszkeség és megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen komoly megmérettetésen boraink évről évre sikerrel szerepeltek, s ez idén sincs másként.

A versenyen a legmagasabb pontszámot elérő magyar bor a platina érmes HOLDVÖLGY Culture 2012-es évjáratú hatputtonyos aszúnk lett 100/98 ponttal.

Ezzel édes bor kategóriában a világ megosztott első helyét foglalja el.

A Vision 2017-es évjárata 100/95 pontot kapott, amellyel a legmagasabb pontszámú magyar száraz bor lett és amely idén is aranyérmes minősítést jelent.

CULTURE

A Holdvölgy fennállása óta konzekvensen, 2006 óta minden évben megalkotja a legmagasabb beltartalmi értékű 6 puttonyos aszú borait a történelmi mádi dűlőkről, amelyeket 2 éven át érlelünk hordóban majd további 6 évig palackban a piacra bocsátás előtt. Tokaj legnevesebb hagyománya előtt tisztelegve, aszú tételeinknek a “Culture” nevet adtuk.

A HOLDVÖLGY Culture 2012-es, platina érmes évjáratát világos arany szín, ezüstös kontúrok jellemzik. Illatában akácvirággal és kamillával nyit, majd lágy akácméz kíséretében egzotikus és klasszikus gyümölcsöket fedezhetünk fel benne. A kortyot finom rétegezettség jellemzi, melyben sárgabarack pikáns citrusos-narancsos vonallal, vibrálóan játékos savak kíséretében mutatkozik meg. Egyedi lecsengésében tovább folytatódik az elegáns gyümölcsös-fűszeres ízkavalkád, mely tovább fokozza az aszú bor hosszan elnyúló élvezetét.

A 2012-es Culture már a negyedik évjárat, amely 94 pont, vagy afelett teljesít a Decanter World Wine Awards-on:

A Culture 2014-es évjárata a Decanter World Wine Awards 2018-as versenyén 94 pontos értékelést kapott.

HOLDVÖLGY Culture 2013 a 2017-es Decanter World Wine Awards aranyérmese 95 ponttal.

A Culture 2011-es évjárata a Decanter World Wine Awards 2015 regionális trófea nyertese és aranyérmese 95 ponttal.

PreCulture névre keresztelt programunk keretében limitált mennyiségben már előjegyezhetőek.

PreCulture-ről bővebben >>

VISION

A HOLDVÖLGY Vision száraz birtokválogatás pincészetünk alapboraként számontartott tétel, amelynek különlegessége három szőlőfajta; a furmint, a hárslevelű és a kabar házasításában rejlik. A 2017. szeptember elején szüretelt kabar remek fűszerességet, dinamikusságot ad ennek a bornak.

Magas minőségű szőlőfürtökkel, a lehető legprecízebb szakmai odafigyeléssel, a természet harmóniájában fogalmazódhatott meg újra a három tokaji szőlőfajtára épített víziónk. Friss egres, zöldalma és fehérszirmú virágok érezhetőek illatában. Karakteres ízében a passiógyümölcs és grapefruit trópusias textúrái veszik át a főszerepet, melyet herbális jegyek és őszibarack kísérnek. 12 660 palack készült belőle.

A 2017-es Vision egymás után már a harmadik évjárat, amely 92 pont felett teljesített a Decanter World Wine Awards-on.

A Vision 2015-es évjárata 92 pontot kapott a Decanter World Wine Awards 2017-es versenyén.

A 2016-os Vision 95 ponttal aranyérmes lett a 2018-as Decanter World Wine Awards-on.

A Vision 2017-es,  Decanter aranyérmes évjárata ingyenes, országos kiszállítással elérhető a webshopunkon.