Aranyérmes és a világ 2. legjobb muskotály bora lett az Exaltation 2014!

Aranyérmet kapott és a világverseny Top 10-es ranglistájának második helyen kiemelt borának választották a HOLDVÖLGY Exaltation 2014 (Nyulászó) dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotály borunkat a világ legrangosabb muskotály versenyén, a Muscats du Monde 2018-on!

A HOLDVÖLGY az egyetlen magyar borászat, amely már negyedik alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a Muscats du Monde-on, mégpedig a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály borainkkal.

A Franciaországban idén 18. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 23 ország 212 száraz, édes, gyöngyöző, illetve fehér, rozé és vörös muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 24 arany- és 46 ezüstéremmel díjazott. Az idei mezőny egyetlen magyar díjazott borászata a HOLDVÖLGY volt, amelynek Exaltation 2014 borát a Top 10 ranglista második helyén emelte ki a zsűri.

A világ második legjobb muskotályának választott Exaltation egy nehéz évjárat ajándéka: mivel 2014-ben a szüret előtti két hétben több mint 100 mm csapadék hullott Mádon, így sokszoros energiabefektetésre és kimagasló szakmai hozzáértésre volt szükség ahhoz, hogy sikerüljön a HOLDVÖLGY szigorú minőségi követelményeinek megfelelő szőlőtermést szüretelni.

A végeredmény azonban magáért beszél: az Exaltation 2014-et a korábbi évjáratoknál már megszokott, szinte mértani pontosságú sav-alkohol-cukor arány, egyensúly és komplexitás jellemzi.

A hat hónapos hordós érlelést követően 28 hónapig érleltük palackban ezt a borunkat, amelynek érlelési potenciálja – kimagasló egyensúlyának köszönhetően – több évtizedre tehető, így joggal tarthat számot a tokaji édes borok rajongói mellett a borgyűjtők figyelmére is.

Exkluzív ajánlatunk:

A legújabb Muscats du Monde aranyérem alkalmából most újra elérhetővé tesszünk az aranyérmes HOLDVÖLGY Exaltation 2014 borunkat! Ez a bor kereskedelmi forgalomban már nem kapható, de most korlátozott mennyiségben újra kapható a webshopunkban!

Exaltation

Tokaji édes sárgamuskotály 2014 Nyúlászó-dűlő

A bor csillogóan kristálytiszta, színe világosan aranyló akácméz-sárga. Illatában rózsa, licsi és fehérszirmú virágok (akác- és almavirág), továbbá őszibarackos jegyek dominálnak. A korty könnyed és lendületes, a magas cukortartalom szinte észrevétlen marad a frissítően dinamikus savaknak köszönhetően. Ízei is lehengerlően üdék és gyümölcsösek: a jellegzetes muskotályos ízjegyek mellett folytatódik az illat licsis és őszibarackos vonala, majd megjelennek az érett körtés, sőt finoman ánizsos másodlagos aromák, a korty lecsengését pedig szinte végtelenné teszi a számos mádi száraz és édes borból már jól ismert, elmaradhatatlan citrusosság.

További részletek
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.