Világversenyen nyert aranyérmet a Vision 2013 - Holdvölgy

Világversenyen nyert aranyérmet a Vision 2013

Aranyérmet nyert a Holdvölgy Vision nevű, 2013-as évjáratú száraz fehér birtokválogatás bora a Decanter Asia Wine Awards 2015 (DAWA) világversenyen Hongkongban. A több hétig zajló értékelés során Ázsia legnevesebb borszakértőiből álló zsűri választotta ki több mint 2200 bor közül a legjobbakat. A rangos elismerésben részesített Holdvölgy Vision 2013 olyan, újgenerációs tokaji száraz bor, amelynek megalkotása során egyedi összetételben házasították a Furmint, Hárslevelű és Kabar fajtákat.

A díj jelentőségét az adja, hogy a Vision 2013 saját kategóriájában, a száraz fehérborok között a világ minden tájáról négyzáz borral versengett, majd megkapta a zsűri által a legjobbaknak odaítélt kilenc aranyérem egyikét. A DAWA versenyre idén a világ harminc országának 970 borászata nevezett, csaknem 1600 vörös-,  45 rozé és 630 fehérborral. A Holdvölgy Vision 2013 egyedüli magyar borként kapott aranyérmet az ázsiai kontinens legfontosabb borversenyének számító DAWA idei mezőnyében, amelyben a legszebb fehér, vörös és rozé borok között összesen 41 aranyérmet osztott ki a zsűri.

 

BESOROLÁS: TOKAJI VÉDETT EREDETŰ SZÁRAZ FEHÉR BOR
ŰRMÉRTÉK: 75 CL
DÍJ: Decanter GOLD – Asia Wine Awards 2015

Ára: 3000 Ft.

VISION

Tokaji száraz válogatás 2013

Illata eleganciával és frissességgel indul. Citrusok és fehér szirmú virágok a meghatározóak benne, amelyek kakukkfüves fűszerességgel és kevés mézes, vajas jeggyel egészülnek ki. Ízében is a citrusok töltik be a fő szerepet, amelyeket kellő mennyiségű hordós jegyek és friss körte egészítenek ki. A korty finomra csiszolt, feszes, melyet finom mineralitás tesz még teljesebbé. Intenzív és tiszta utóíze szinte végtelennek tűnik.

 

További részletek

A Holdvölgy alapító-tulajdonosa, Demkó Pascal szerint az elért eredmény fontos mérföldkő az újgenerációs tokaji száraz borok történetében:

 „A Vision stílusa teljesen a feje tetejére állítja az eddig megszokott tokaji száraz ízhatást. Eddig sehol nem próbált összetételben házasítottuk a Furmint, a Hárslevelű és a Kabar szőlőfajtákat, így sikerült teljesen új ízvilágot megalkotnunk. A szakmai zsűritől kapott aranyérem fontos visszaigazolás a számunkra, amely azt mutatja, hogy az új utakat kereső, innovatív megközelítésünk nemzetközi szinten is sikeres lehet” ─ mondta Demkó Pascal.

A Vision tokaji száraz válogatás nem ismeretlen a hazai borkedvelők körében. Elegáns és friss illatában a citrusok és fehér szirmú virágok a meghatározóak, kiegészülve a kakukkfű fűszerességével és kevés mézes, vajas jeggyel. A 2013-as évjáratú Vision 2014 decemberében került a palackokba részben hordóban, részben acéltartályban történt érlelés után. Ízében a hordós jegyeket arányosan egészíti ki a finom mineralitás, amely a mádi termőhely speciális talajösszetételnek jól felismerhető sajátossága. A Holdvölgy Vision amellett, hogy számos hazai borszaküzletben megvásárolható, egyre több borbár és étterem kínálatában is szerepel.

NYERJEN KÉTSZEMÉLYES PINCELÁTOGATÁST BORKÓSTOLÓVAL!

Egyedülálló élményben lehet része: közel 2 km hosszú több száz éves járatok, 108 ág és 3 szint egyedülállóan feltárt komplexuma várja Önt Tokaj-Hegyalján, Mád legkiterjedtebb pincerendszerében.

A modern építészet és több száz évnyi történelem találkozása a Holdvölgy csúcsboraival.

A JELENTKEZŐK KÖZÖTT 2 DARAB KÉTSZEMÉLYES PINCELÁTOGATÁST SORSOLUNK KI BORKÓSTOLÓVAL EGYBEKÖTVE.

LEGYEN ÖN AZ EGYIK SZERENCSÉS NYERTES!

 

Nyerni szeretnék!