Holdvölgy májusi élménybeszámoló és júniusi programajánló

Két jelentős fesztiválon is találkozhattatok velünk május második felében: részt vettünk a hazai csúcsgasztronómiát képviselő budapesti Gourmet Fesztiválon, amelyet a szervezők úgy jellemeztek, hogy ez a „legmenőbb kulináris élményhömpöly”. A helyszínt adó Millenáris Parkban felvonultak az ország top éttermei, borászatai, kézműves pálinka- és sörfőzdéi, cukrászdái, velünk együtt több mint 120 kiállító.

Ezzel egy időben a Holdvölgy csapat más tagjai tíz napra áttették a székhelyüket Szegedre, hogy képviseljék a borainkat a XXII. Szegedi Borfesztiválon, amely az idén minden korábbi látogatottsági rekordot megdöntött. Számunkra ez a rendezvény számos jóhírrel zárult: a fesztivál egyetlen „nagyaranyérmét” a 2012-es évjáratú, késői szüretelésű Exaltation sárgamuskotály borunk nyerte el, sőt, megkapta a „XII. Szegedi Borfesztivál legszebb tokaji bora” kitüntető címet is, emellett pedig száraz birtokválogatás borunk, a Vision is aranyérmet kapott.

Óriási élmény volt mind a két fesztivál: bár az időjárás egyikhez sem volt kegyes (Budapesten és Szegeden is sokszor áztunk a szakadó esőben), ez nem tudta eltántorítani az érdeklődőket. A két helyszínen két hét alatt több ezer vendég látogatta meg a standunkat, mi pedig mindent megtettünk, hogy a vidám fesztiválhangulat közepette is kellő hitelességgel mutassuk be a Holdvölgyet és megfelelő szakmaisággal képviseljük a borainkat.

Budapesten a legnépszerűbb és legtöbb vendég által kóstolt két borunk az Exaltation és a Vision volt, majd utána a nemrég piacra került, 2012-es évjáratú Meditation furmintunkból és a szintén 2012-es Expression hárslevelűnkből fogyott a legtöbb. Érdekes módon Szegeden az abszolút favorit a fiatalos és lendületes stílusú Hold and Hollo Dry száraz birtokválogatásunk volt (a közkedvelt élénkzöld szilikoncímkével). Ezt követte a Vision és a sárgamuskotály, de sokan voltak kíváncsiak a furmintból készült, pink szilikonpántos, édes fehér Hold and Hollo Sweet-re és az Expression hárslevelűnkre is.

Júniusban sem állunk meg, és folytatjuk a Holdvölgy országjáró kóstoló-programjait, amelyekre ismét szenzációs borokkal és nagy lelkesedéssel készülünk! Szeretettel hívunk és várunk Benneteket az alábbi időpontokban és helyszíneken:

Június 9. csütörtök, 19:00 óra:
Innio borvacsora kifejezetten a borainkhoz megálmodott, különleges ételkompozíciókkal (1051 Bp, Október 6. utca 9.)
Jelentkezés: tel: 0670/311-10-10, email: elnio@innio.hu
Részletek itt >>

Június 11. szombat, 19 óra:
5 fogásos borvacsora a tatabányai Agora Étterem és Kávézóban, az izgalmas ételsort 5 gyönyörű Holdvölgy bor inspirálta.
Jelentkezés: 0630/320 93 21, e-mail agoraborklub@gmail.com
Részletek itt >>

június 11-12., szombat-vasárnap:
Debrecziner Gourmet Fesztivál a debreceni Nagyerdőben, ahol az IKON Étterem standjánál 3 Holdvölgy bort kóstolhattok: Vision 2013 száraz birtokválogatás (Decanter Asia aranyérem), Exaltation 2012 késői szüretelésű sárgamuskotály (Muscats du Monde aranyérem és Top 10 helyezés), Intuition Nr. 3 Király-dűlő, dűlőszelektált furmint.

június 18-19., szombat-vasárnap:
10:00-19:00 óra: a „Jó Éjszakát, Mád!” rendezvény alkalmából várunk mindenkit a Holdvölgy pincerendszerében egy kalandos, kincskereső borkóstoló sétára! Bejelentkezés: visit@holdvölgy.com.

Emellett a csodás panorámával rendelkező teraszunkon a debreceni IKON Étterem jóvoltából 11:00 – 23:00 óráig 3 féle debreceni kolbászt kóstolhattok grillen, továbbá házi limonádékat és Holdvölgy bor-alapú koktélokat! 21:00 órától pedig SUNSET SOUL koncertje gondoskodik a nyáresti bulihangulatról!
Részletek itt >>

június 19. vasárnaptól június 26 vasárnapig:
A Pécsi Sétatér Fesztiválon, a Pannon Borbolt standjánál kóstolhattok gyönyörű borokat a Holdvölgy, valamint a Hold and Hollo borcsaládból.

Reméljük, találkozunk! Bővebb információért kövessétek Facebook bejegyzéseinket!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.