3. Vince-napi Borünnep Mádon

Örömmel invitáljuk meg Önt ismét Mádra, a 3. Vince-napi Borünnepre január 21-ére szombatra! Csatlakozzon hozzánk, köszöntsük és indítsuk együtt az idei évadot egy vidám és hangulatos, élményekben és borokban bővelkedő egész napos programmal!

A néphagyomány szerint Vince napján sok bort kell inni, hogy bőséges legyen az idei szőlőtermés, illetve érdemes egy szőlővesszőt lemetszeni, otthon vízbe tenni és megfigyelni, sok rügyet hoz-e, ami szintén jó szüretet jósol. Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Holdvölgy által életre hívott Vince-napi Borünnep Mádon.

Amivel idén is készülünk: reggeli pálinkakóstoló, majd vezetett séta a mádi dűlőkben, szabadtéri forraltborozás, szőlőáldás és Vince-vessző vágás, továbbá pincelátogatások és borkóstolók összesen négy jeles mádi borászatnál (Holdvölgy, Szt. Tamás, Demetervin és Zsirai Pincészet). Szeretettel várjuk Önt kedves családjával, barátaival együtt!

A szőlészek és borászok védőszentjének, Vincének a tiszteletére idén is összefog Mád négy neves borászata, és a tél egyik leghangulatosabb rendezvényére várja a tokaji borok rajongóit! Szíves figyelmébe ajánljuk a részletes programot, illetve kedvcsinálónak néhány fotót a tavalyi, nagy sikerű Vince-napi Borünnepről:

VINCE-NAPI BORÜNNEP, MÁD, 2017. JANUÁR 21. SZOMBAT

09:30 – Gyülekező és reggeli pálinkakóstoló (Nőtelen-ház, Mád, Ibolya u. 2.)
10:00 – Séta, majd találkozó a Szent Tamás dűlő tetején. Házigazda: Hornyák László, a Holdvölgy vincellére.

  • Vince-napi szőlővessző vágás
  • Boros kincskeresés
  • Szőlőtőke-áldás a mádi katolikus pap és református lelkész vezetésével
  • Szabadtéri forraltborozás

Ezután 25 fős csapatokban megkezdődik a pincészetek látogatása, minden csapat különböző sorrendben kóstol majd a négy pincében, ahol 3-3 bort kóstolhatnak.

11:30 – Első pincészet, pincelátogatás 3 borral
13:00 – Ebéd (önköltséges)
15:00 – Második pincészet, pincelátogatás 3 borral
16:30 – Harmadik pincészet, pincelátogatás 3 borral és borkorcsolyával
18:00 – Negyedik pincészet, pincelátogatás 3 borral
19:30 – Vacsora (önköltséges)

A program részvételi díja 6.000.- Ft / fő, amely tartalmazza a reggeli pálinkakóstolót, a dűlőben kínált forraltbort, valamint a négy pincelátogatást és az ottani borkóstolókat.
Az utazás, szállás, ebéd és vacsora ezen kívül, önköltséges alapon történik.

Bővebb információ és jelentkezés:
Telefonon: 0630-921-2528, illetve e-mailen: gintner.evelin@szenttamas.hu.

LEMARADT A VINCE NAPRÓL?

BORKÓSTOLÓVAL EGYBEKÖTÖTT PINCELÁTOGATÁS

Egyedülálló élményben lehet része, ha ellátogat hozzánk Mádra: közel 2 km hosszú több száz éves járatok, 109 ág és 3 szint egyedülállóan feltárt komplexuma várja Önt Tokaj-Hegyalján, Mád legkiterjedtebb pincerendszerében.

A modern építészet és több száz évnyi történelem találkozása a Holdvölgy csúcsboraival.

 

Részletek
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.