2011-es évjáratú HOLDVÖLGY Eloquence is kalapács alá kerül a Nagy Tokaji Borárverésen - Holdvölgy
Nagy Tokaji Borárverés

2011-es évjáratú HOLDVÖLGY Eloquence is kalapács alá kerül a Nagy Tokaji Borárverésen

A Tokaji Borlovagrend idén immáron negyedik alkalommal örvendezteti meg borkedvelő közönségét 2016. április 22-24 között, a Tokaji Tavasz keretében megtartott nemzetközi borárveréssel. A rendezvény a tokaj-hegyaljai borászok egyik fontos küldetését tűzte ki céljául, hogy a Tokajit, mint világhírű magyar márkát népszerűsítse és hazánk egyik legszebb vidékét, Tokaj-Hegyalját támogassa.

A térség legjobb termelőitől származó különleges borok fognak kalapács alá kerülni, hordós és palackozott tételként egyaránt. 19 termelő összesen 27 bort mutat be, amelyek mindegyike egyedi és megismételhetetlen. Tokaj vitathatatlanul a világ egyik legkiválóbb termőhelye, amely a borokban megjelenő dűlőkarakterek széles skáláját kínálja mind a száraz, mind az édes kategóriában. A Tokaji Tavasz és a borárverés az év egyik olyan kiemelkedő eseménye, ahol minden borkedvelő megismerheti a legújabb borművészeti alkotásokat.

A HOLDVÖLGY az idén is részese lesz a Nagy Tokaji Borárverésnek, ahol 136 palack 2011-es évjáratú HOLDVÖLGY Eloquence édes szamorodnit kínál árverési tételként. A borok jelenleg palackos érlelési fázisban vannak, néhány évig még biztosan nem kerülnek kereskedelmi forgalomba.

A HOLDVÖLGY Eloquence 2011 szőlőfürtjei az alábbi Mádi dűlők szőlőtőkéin termettek:
Király, Kakas, Becsek, Nyúlászó, Úrágya, Holdvölgy, Dorgó-tető.

A fürtök túlérett, aszúsodásnak induló szőlőszemeket és kész aszúszemeket is tartalmaztak. A bort Mészáros Gabriella borszakíró, a Borkollégium igazgatója így értékelte: „Illata már-már érett jegyeket mutat, de a furmint és hárslevelű karaktere is egyértelműen érezhető benne. Remek egyensúly, izgalmas és buja tétel, mely az eleganciát sem nélkülözi. Már most teljes komplexitást mutat.”

Ha egy kiváló minőségű, időtálló terméket keres befektetésnek, gondoljon a borbefektetésre!

A bort elsősorban íze, zamata és alkoholtartalma miatt szeretjük. Ám a bor kedélyállapotunk javításán és az egészségünk megőrzésén túl is hasznunkra lehet, hiszen befektetésként nyereséget hozhat, így a bor szeretete akár jövedelmező „szerelemmé” is válhat. A bor pénzalapú eszközzé válik és sokkal több lesz, mint egy egyszerű minőségi termék.

Napjainkban a borbefektetés sokkal csábítóbb üzlet, mint valaha. A folyékony befektetési forma iránt külföldön akkora az érdeklődés, hogy már évek óta működnek boralapok. Az 1999-ben alapított londoni bortőzsde, a Live-Ex 2004 óta vezeti a száz legkeresettebb bor árváltozását mutató indexét.

A világhírű tokaji édes borok egyedi és különleges ízvilágukon túl kiválóak eltarthatóság szempontjából – így borbefektetésként is. A cukor-, sav- és alkoholtartalom tökéletes egyensúlyának köszönhetően akár 100 éves potenciállal is rendelkeznek.

Érzelmi oldalról közelítve a tokaji édes borokat talán egy megszületett gyermekhez lehetne hasonlítani. Először, születésekor tökéletes kis remekmű szülei számára, majd az évek során, ahogy cseperedik, kialakul igazi személyisége, egyéni tulajdonságai. A szamorodni és a tokaji aszú is ilyen! Tökéletes már akkor is, amikor megvásároljuk gyermekünk születésekor. Az évek múltával pedig, például az 20-ik születésnapján felbontva megmutatja igazi, még érettebb formáját. Éppen úgy, ahogyan a gyermek változik, úgy formálódik, érik tökéletessé a palackban a nedű. Erre az esszenciális emlékre érdemes áldozni!

Az adott év lenyomatát semmi más nem tükrözi olyan hűen, mint például egy HOLDVÖLGY Eloquence édes szamorodni vagy egy HOLDVÖLGY Culture aszú. Az értékük évente folyamatosan nő, akár annyira jövedelmezőek lehetnek, mint a legjobb befektetési formák, az élvezeti értékükkel nem is számolva!

Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk a Nagy Tokaji Borárveréshez! Minden tokajibor-kedvelőt várunk szeretettel az árverésen! Azoknak a vevőknek, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen, a szervezők biztosítják a lehetőséget a telefonos licitálásra is.

Regisztráció a Nagy Tokaji Borárverésre:
http://tokajiborlovagrend.hu/nagy-tokaji-borarveres-2016/

 

HOLDVÖLGY WEBSHOP

DÍJNYERTES BOROK OTTHONRÓL