Holdvölgy borvacsora élmény az Agora Étterem és Kávézóban, Tatabányán

Birtokunk 5 kiváló tétele adta meg a kellő inspirációt Bolla Róbertnek, az Agora Étterem- és Kávézó nagyszerű séfjének, a HOLDVÖLGY Borvacsora menüsorának megalkotásához.
Az ígéretes estét 5 fogásos menüsor fűszerezte, amit izgalmas alapanyagok, házi készítésű „kiegészítők” és merésznek tűnő gondolatok ihlettek.

A különleges menüsor a hagyományos ízvilágból indult ki és a diszkrét fúziós konyhával zárult. Minden fogásnál, a bor és étel találkozásának harmóniájában, létrejött az a bizonyos harmadik ízélmény, mely a HOLDVÖLGY borvacsorákat jellemzően meghatározza!

A séf merészségét és alkotó kreativitását a főétel (Borjú lapocka chilis mangó chutney-vel, fonnyasztott parajlevelekkel, ropogós házi burgonya chipssel) és HOLDVÖLGY Exaltation 2012 tokaji édes sárgamuskotály igazi ízkavalkádjának találkozása nagyszerűen példázta. A bor édességét az étel elegáns, keleti irányba mutató ízvilága remekül kísérte.

A tökéletes este a HOLDVÖLGY Intuition No.1, 2007, zéta szamorodni vibrálóan izgalmas, egyedi ízvilágával és egy nem mindennapi desszert (Olivaolajos kevert tészta ananászos töppesztett szőlővel, levendulás parmezán lapokkal) könnyed eleganciájával zárult.


Legközelebbi időpontok és helyszínek, ahol a HOLDVÖLGY borok megkóstolására lehetőség nyílik:

Nádasdy Történelmi Fesztivál keretén belüli Borbazár, 2016. július 15-17 között, ahol a régiós borvidékek mellett Tokaj, mint vendégborvidék fog szerepelni.

-A Fürdő Étterem Jazz-Blues Udvara lesz az egyik helyszíne a Gyógy-bor Napok Büki Gasztrofesztiválnak, ahol 2016. július 20-22 között az ételek mellé HOLDVÖLGY borokat lehet kóstolni.

HOLDVÖLGY WEBSHOP

DÍJNYERTES BOROK OTTHONRÓL

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.