Elindult a szüret a HOLDVÖLGY birtokon! - Holdvölgy

Elindult a szüret a HOLDVÖLGY birtokon!

A zéta szőlővel, a Dorgó-teraszokon ma reggel elindult a HOLDVÖLGY-nél az idei szüreti szezon! Miután elérte a kívánt minőséget és beltartalmi értékeket a zéta szőlő a Dorgó-teraszokon, így ma reggel – 2017. augusztus 30-án szerdán, napra pontosan egy évvel a tavalyi szüretünk kezdete után – megkezdtük az idei szüretet!

Terveink szerint a kiváló minőségű zéta gyümölcsöt majd a jövőre forgalomba kerülő, legújabb HOLD AND HOLLO UPPP gyöngyöző borunkhoz fogjuk felhasználni. „A szüretnél az időjáráson vagy a szőlő mustfokán túlmenően a legfontosabb szempont a tudatosság. A HOLDVÖLGY termékpalettája, illetve Gincsai Tamás főborászunk útmutatása alapján tudjuk, milyen borhoz akarunk alapanyagot szüretelni, így az a feladat, hogy a leendő borhoz legmegfelelőbb szőlőt tudjuk az ideális időben, a bor stílusának leginkább megfelelő termőhelyről leszüretelni” – mondja Erdélyi Károly, a HOLDVÖLGY szőlésze. „Idén elsőként a zéta érte el az általunk elképzelt és megtervezett borhoz szükséges minőséget, így ezzel a fajtával indult a 2017-es HOLDVÖLGY-szüret”.

A zéta szürete után előre láthatólag a jövő héten a száraz borainkhoz fogunk muskotályt szüretelni, gondolva az édes borainkra, például a szamorodnira is: a szőlő jelentős részét így kint hagyjuk a tőkén, és megvárjuk vele a késői szüretet. A munkálatokról folyamatosan beszámolunk majd a weboldalunkon és a Facebookon – már az évek múlva palackba, és forgalomba kerülő, csodálatos HOLDVÖLGY édes és száraz borainkra készülve!

BORAJÁNLÓ

HOLD AND HOLLO UPPP

Fehér félszáraz gyöngyözőbor 2016

Tovább

INTUITION NO1.

Tokaji édes zéta szamorodni 2008 Holdvölgy dűlő

Tovább