Özönvíz a szőlőben - Holdvölgy

Özönvíz a szőlőben

Kivételes mennyiségű eső zúdult a mádi szőlőhegyekre. Az aszályos nyár eleji időjárás után az utóbbi tíz napban lehullott csapadék mennyisége meghaladta a mádi területek július hónapra jellemző 60 mm-es átlagát. Az elmúlt tíz nap folyamán közel 100 mm eső esett! A legjobb példa erre a július 22-ei mádi felhőszakadás, ahol fél óra alatt összesen 30 mm csapadék zúdult le özönvízszerűen.

A klímaváltozás jelének is mondható, hogy a szőlőfürtök jelenleg jóval fejlettebbek az ekkor szokásosnál. A gyorsabb érésnek és a rengeteg esőnek köszönhetően előfordulhat, hogy a szőlőfürtökben elindul a korai botrytiszesedés, mely gombásodás ha megfelelő érettségi állapotban kezdődik, felelős az aszúszemek kialakulásáért is. Időnek előtti megjelenése viszont megfelelő odafigyelést és gondozást igényel a szakemberek részéről annak érdekében, hogy a szőlőbogyók beltartalmi értékei a lehető legjobbak legyenek, mire eljön a szüreti időszak.

Hála a szakszerű munkának és gondoskodásnak, minden adott egy újabb HOLDVÖLGY évjárat kitűnő szüretéhez, aminek elsődleges feltétele a tökéletes szőlőgyümölcs!

HOLDVÖLGY WEBSHOP

DÍJNYERTES BOROK OTTHONRÓL