SZÜRETI ARS POETIKÁNK

A HOLDVÖLGY életében minden évben előkelő helyen szerepel a szüreti időszak. Az egész éves gondos munka ekkor hozza meg gyümölcsét. A bor először mindig gondolatban születik meg, amihez később minden hozzárendelődik. A szüreti időpont megválasztása döntő fontosságú.

A dátum kiválasztásánál rendkívüli jelentőséggel bír a szőlő érésének, érzékszervi- és analitikai eredményeinek egybevetése. A szüret minden lépésére precízen ügyelni kell, mert évente csak egy lehetőség van a kellően érett gyümölcs leszüretelésére és a borok megalkotására. A szőlőfürtök többszöri válogatáson esnek át. Először a szüretelés alkalmával, másodszor pedig a borászatban a válogató asztalon. Így tudjuk garantálni, hogy a HOLDVÖLGY borok a bortípusnak tökéletesen megfelelő alapanyagból készüljenek. A vincellér legnagyobb kihívását a hibátlan, érett, ízében, zamatában tökéletes szőlőgyümölcs szüretelése jelenti a borászati technológia elvárásai szerint, míg a borásznak a borok erjesztése. Nagy gondosságot és hozzáértést igényel, hogy a szőlőből a lehető legtöbb íz és illat kerüljön át a borba.

A HOLDVÖLGY magas szintű elvárásainak megfelelő borok előállítása minden munkatársunk érdeke.

2015 első szüreti napja augusztus 15-én a névadó Holdvölgy dűlőben volt, Zéta szőlőt szüreteltünk, mely a borvidék egyik megkülönböztetett fajtája.

Címkék:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.