Rekord áron kelt el a HOLDVÖLGY aszúkollekció egy monacói árverésen - Holdvölgy

Rekord áron kelt el a HOLDVÖLGY aszúkollekció egy monacói árverésen

4000 euróért kelt el Monacóban, az ArtCurial aukciósház luxustárgy-árverésén a HOLDVÖLGY hat palackos, vertikális tokaji aszú kollekciója

Kiemelten magas áron − 4000 eurórért, azaz több mint 1,2 millió forintért − kelt el júliusban a „Hermès Vintage & Rare Wines” luxustárgy-árverésen a HOLDVÖLGY hat évjáratból (2006-2011) álló, vertikális tokaji aszú kollekciója. Az Artcurial párizsi aukciósház monacói kirendeltsége az idén 11. alkalommal rendezte meg az antik ékszerek, luxusórák, vintage táskák és prémium borritkaságok árverését, amelynek bevételét a hagyományokhoz híven részben idén is jótékony célokra fordítják.

A HOLDVÖLGY tokaji aszúk II. Albert monacói herceg jelenlétében, a négynapos árverés jótékonysági estjén kerültek kalapács alá. A HOLDVÖLGY kollekciója 600 eurós kikiáltási árról indult, majd kiemelkedően magas áron, 4 000 euróért kelt el.

Ezt az összeget a szervezők teljes egészében a monacói alapítású, Mission Enfance nevű nemzetközi segélyszervezet támogatására fordítják, hozzájárulva a világ különböző országaiban élő, rászoruló gyermekek oktatásához, egészségügyi ellátásához. A HOLDVÖLGY számára öröm és megtiszteltetés, hogy borainkkal részt vehettünk ezen a nagy presztízsű luxustárgy-árverésen, és így közvetve támogathatjuk egy nemzetközi segélyszervezet nemes céljait.

Tokaji aszú, mint befektetés

A monte-carlói árverés külön érdekessége a HOLDVÖLGY borászat és törzsvásárlói szempontjából, hogy a most elárverezett tokaji aszúsor nem muzeális évjáratokat, hanem jelenleg is forgalomban levő tételeket tartalmaz. A hat évjáratból álló kollekció kedvező áron, százezer forintért elérhető a HOLDVÖLGY webshopjában. Emellett jelenleg önálló tételként a 2006-os és 2007-es évjárat kapható, és hamarosan elérhető lesz a 2008-as évjárat is.

Most célszerű vásárolni a korábbi esztendők aszúiból, hiszen – az ilyenkor megszokott módon−, az új évjárat bevezetésével a régiek ára 10%-kal emelkedni fog. A 2008-as évjáratú HOLDVÖLGY Culture tokaji aszút a borrajongók először a Budavári Borfesztiválon kóstolhatják meg szeptember 8-ától.

A sikeres monte-carlói aukció azt is bizonyítja, hogy a tokaji aszú jóval több, mint borkülönlegesség: olyan értéktárgy, sőt luxuscikk, amely a hozzáértő közönség számára befektetési eszköz is lehet. Jól dönt, aki nagyobb mennyiségben vásárol aszút, hiszen a legnemesebb tokaji borfajta − ha megfelelő szakértelemmel állították elő − akár száz évig is hibátlanul megőrzi, sőt gazdagítja a minőségét. Minél érettebb korú egy elismert borászat által készített, jó évjáratból származó aszú bor, annál magasabb értéket képvisel. További fontos érv, amely miatt érdemes nagyobb mennyiséget birtokolni a számunkra fontos évjáratokból, hogy értelemszerűen egy-egy esztendőben csak bizonyos mennyiségű aszú készülhet, az évjáratok megismételhetetlenek, a szükségszerűen limitált tételszám pedig később szintén árfelhajtó hatású lesz.

HOLDVÖLGY Trezor

A borbefektetés iránt érdeklődők, illetve a borgyűjtők számára jó hír, hogy − várhatóan egy hónapon belül − elindul a bortrezor szolgáltatás a HOLDVÖLGY egyedülállóan felújított, történelmi pincerendszerében Mádon. Mivel boraink itt születnek és érlelődnek, így garantáltan itt is őrzik meg legtökéletesebben a minőségüket. Az állandó, egyenletes hőfok és páratartalom, valamint a félezer éves, nemespenésszel borított falak olyan utánozhatatlan klímát teremtenek, amely garantálja, hogy a HOLDVÖLGY bortrezorban elhelyezett borok évek, évtizedek, sőt akár száz év múlva is kiválóan fogyaszthatóak lesznek, miközben értékük is folyamatosan nő.

A HOLDVÖLGY Trezort egy gondosan kiválasztott pinceágban hoztuk létre, a trezorhelyek közül 2016-ban 28-at értékesítünk, további négy trezor rekeszt pedig a HOLDVÖLGY alapító tulajdonosa tart fenn magának és családjának.

Kapcsolódó cikkek

Borajánló

Culture

Tokaji aszú 6 puttonyos 2006

Tovább

CULTURE

Tokaji aszú 6 puttonyos 2007

Tovább
Holdvölgy vertikális aszú kollekció

ASZÚ VERTIKÁLIS

Tokaji aszú 6 puttonyos 2006-2011

Első szüretünk, 2006-óta, minden évjáratban elkészítjük első osztályú aszúszemekből kimagasló minőségű hatputtonyos aszúnkat, a Culture-t. Annak Örömére, hogy idén tizedik alkalommal tettük ezt, korlátozott darabszámban, 500 doboz hatpalackos aszúkollekciót helyeztünk forgalomba, melyben 2006-2011-ig minden évjáratból egy palack került.

További részletek