Blog - Holdvölgy
Dűlőtúra Mádon

Dűlőtúra a borásszal: A furmint nyomában

Éld át a mádi, első osztályú történelmi dűlők szépségét és lehetőségeit egy rendhagyó dűlőtúra során. A program alkalmával főborászunk Jákób Bianka és birtokigazgatónk Jójárt Gergő személyes kalauzolásával járhatod be a névadó Holdvölgy-dűlőt.

Tovább

holdvölgy expression

HOLDVÖLGY EXPRESSION 2019: Az egyetlen dűlőszelektált hárslevelű aranyérem a Decanter történetében*

2023-BAN PEDIG A LEGJOBB 14 MAGYAR BOR KÖZÉ KERÜLT A TÉTEL

Nyilvánosságra hozták a világ legrangosabb borversenyeként ismert Decanter World Wine Awards 2023 eredményeit Londonban. Összesen 146 magyar bor szerzett érmet, melyek között 14 platina és aranyérem született, és ebből 12-t tokaji borok érdemeltek ki. Ez egyértelműen jelzi a borvidéki tételek kimagasló minőségét és jelentős potenciálját, amit a HOLDVÖLGY EXPRESSION sikere is igazol.

Tovább

Mádi Nyitott Pincék 2023 | Made in Mád x HOLDVÖLGY

Hatalmas lelkesedéssel várunk Benneteket 2023. június 16-17-én a Mádi Nyitott Pincék – Made in Mád rendezvénysorozat keretében a Birtokunkon, amely lényegében a korábbi Jó éjszakát Mád esemény megújult változata. Az esemény során az összes, jelenleg is elérhető tételünk kóstolható lesz a megszokott árakon, és további programokkal is készülünk, hogy ez semmiképpen se egy átlagos hétvége legyen.

Tovább

CULTURE TOKAJI ASZÚ KOLLEKCIÓNK TÖBB MINT 2 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN KELT EL GYŐRBEN

EGYBEN A GÁLA TÖRTÉNETÉNEK EDDIGI LEGÉRTÉKESEBB LICITJE SZÜLETETT

A 2023. április 13-án, 11. alkalommal rendezték meg a győri Kantharosz jótékonysági gálát. Az eseményre a leginkább becsben őrzött kincsünket, az első CULTURE Tokaji Aszú Vertikális Kollekciónkat ajánlottuk fel. Minden tételéhez a legkiválóbb, első osztályú, történelmi mádi dűlők adták a szőlőgyümölcsöt. A borgyűjtemény 2 100 000 forintért kelt el a támogatók között, ezzel jelenleg a legmagasabb licitösszegnek számít a Gála történetében (a licitálás 250 000 forintról indult).

Tovább

Pincelatogatas es borkostolo

HOLDVÖLGY pincelátogatás és borkóstoló – Történelem, hagyományok és innováció

Tudtad, hogy a HOLDVÖLGY pincerendszer legrégebbi ágai a késő-középkorban épültek? Hogy diplomáciai delegációk közkedvelt találkozóhelye volt? És hogy nehéz időkben a mádi és a környékbeli lakosok rejtekhelyéül is szolgált? Páratlanul gazdag történelem tárul fel előtted a pincelátogatás és borkóstoló programunk során. Közben pedig egy térkép segítségével bejárod velünk a közel 2 km hosszú pincelabirintusunkat, díjnyertes boraink után kutatva. Kattints a részletekért és a történelmi érdekességekért!

Tovább

évjáratjelentés 2022

EGY NEHÉZ ÉVJÁRAT JUTALMAI – HOLDVÖLGY ÉVJÁRATJELENTÉS 2022

A 2022-es év minden szempontból a nehézségekről szólt. A Világban játszódó szomorú események következményeit, Birtokunk szintjén tovább fokozta a megszokottól extrém módon eltérő időjárás. Több gondolkodás és súlyosabb döntések jellemezték az évjáratot, amelyben elsődleges célunk az volt, hogy alapvető tételeinket megfelelő minőségben tudjuk elkészíteni. Ez kiemelten fontos egyrészt gazdasági szempontból, másrészt pedig elengedhetetlen, hogy a fogyasztóinknak és partnereinknek is kiszámíthatóságot biztosítsunk. Egy ilyen évjáratban viszont egyáltalán nem számítottunk arra, hogy akár több olyan tétel is megszülethet, amelyeket eddig csak kivételes években készíthettünk el, vagy még soha. Emellett pedig ebben az évben is sikerült minden alapanyagot begyűjteni a CULTURE 6 puttonyos tokaji aszúnkhoz, melyet 2006 óta minden évben elkészítünk egyedülálló gyakorlatként a Tokaji borvidéken.

Tovább

Fehérbor pohárban

A Holdvölgy tételeit véleményezte Tamlyn Currin nemzetközi borszakértő

Tamlyn Currin nemzetközi WSET (Wine and Spirit Education Trust) okleveles borszakértő és író, aki egyben Jancis Robinson elismert brit borkritikus és újságíró szerzői csapatának kiemelt tagja, több ízben kóstolt már magyar vörös és fehér borokat. Legújabb írásában újra nagyító alá vette a legfontosabb szőlőfajtákból készült borokat, így többek között a HOLDVÖLGY furmint és a hárslevelű tételeit is.

Nagy örömünkre a kóstolt tételek közé – sok más magyar borászat borai mellett – a HOLDVÖLGY két dűlőszelektált bora is bekerült, név szerint a Meditation 2018 száraz furmint és a Expression 2017 száraz hárslevelű.

 

Tovább

Évjáratjelentés 2021

A 2021-es szüreti ciklusunk során az időjárás végleteivel kellett szembenéznie szőlészeti csapatunknak. A történelmi, első osztályú mádi dűlők ebben a nehéz évjáratban is sikeresen bizonyították megbízhatóságukat.

Tovább